Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operațiune de salvare în Delta Dunării Doi adulți și un copil, surprinși de un incendiu de vegetație uscată

ro

10 Mar, 2024 18:35 748 Marime text
Misiune de salvare a doi adulți și un minor surprinși de un incediu de vegetație uscată în zona Sfiștofca (Delta Dunării)! 
 
Apelul la 112 a fost efectuat în urmă cu scurt timp, iar apelantul a anunțat că în jurul lor se manifestă un incendiu de vegetație și nu pot părăsi zona în siguranță, fiind blocați pe un grind. Către cele trei persoane se deplasează un elicopter SMURD pentru a-i extrage în siguranță din zona afectată de incendiu. 

Facem un apel încă o dată către populație de a NU incendia vegetația uscată și palustră! Acest gen de acțiuni se pot dovedi a fi extrem de periculoase atât pentru viața locuitorilor, a turiștilor aflați în Delta Dunării dar și pentru comunitățile locale și fauna zonei. 

Incendiile de vegetație sunt foarte imprevizibile și periculoase mai ales când vântul suflă cu putere riscând să se propage cu o viteză crescută într-o direcție imprevizibilă, transmite ISU Delta Tulcea. 


Cele trei persoane, un bărbat, o femeie și un minor de 5 ani au fost transportate în siguranță în loc. Sfiștofca unde au fost evaluate medical.

Mama și copilul urmează a fi transportate la spital pentru mai multe investigații și tratament. 


Citește și:

Știri ConstanțaUPDATE. Arde o casă în Valu lui Traian! (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii