Prăbușire elicopter SMURD: Iată care sunt cei patru membri ai echipajului ce și-au pierdut viața în misiune (video)
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:02 21 08 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prăbușire elicopter SMURD Iată care sunt cei patru membri ai echipajului ce și-au pierdut viața în misiune (video)

ro

02 Jun, 2016 19:47 69158 Marime text
În legătură cu accidentul aviatic care a avut loc astăzi în Republica Moldova și în care a fost implicat un elicopter SMURD, MAI informează că o echipă de specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai IPJ Iași, sub coordonarea procurorilor militari, se va deplasa în această seară către Republica Moldova, urmând să participe la cercetarea la fața locului.
 
„Specialiștii Poliției Române, conduși de directorul Institutului Național de Criminalistică din IGPR, chestor de poliție Gabriel Țîru, se vor deplasa cu un laborator criminalistic dotat cu toate elementele tehnice necesare cercetării unui astfel de eveniment și cu Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor”, se arată într-un comunicat al MAI, remis cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
„Menționăm că la acest moment aparținătorii celor decedați în misiune au fost anunțați de către echipe de polițiști și psihologi, iar ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus pregătirea acordării sprijinului pentru familiile angajaților MAI, conform prevederilor legale. De asemenea, ministrul Petre Tobă a contactat Ambasada României în Republica Moldova care se va implica în formalitățile de repatriere a trupurilor celor decedați”, conform sursei citate.
 
Cei patru membri ai echipajului care și-au pierdut viața în misiune sunt:
  • Comandantul echipajului - comandor Gavril Doru, 53 de ani, împuternicit comandant al Unității Speciale de Aviație Iași. Acesta era încadrat în structuri militare din 23.08.1985, iar în Ministerul Afacerilor Interne din 01.05.2005 și avea o experiență de zbor pe elicopter de 4181 ore, era absolvent al Școlii Militare de Ofițeri de Aviație Aurel Vlaicu, era căsătorit și avea un copil.
  • Copilotul - căpitan-comandor Șocae Voicu, 36 de ani, pilot de elicopter, încadrat în structuri militare din 26.07.2003, iar in Ministerul Afacerilor Interne din  01.09.2008. Acesta avea o experiență de zbor pe elicopter de 1480 de ore, era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă Brașov din 2003, era căsătorit și avea doi copii.
  • Dr. Dumea Mihaela - medic specialist medicină de urgență, asistent universitar la Universitatea de medicina si farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, avea 39 de ani, încadrată la U.P.U. SMURD Iași de 11 ani, avea o experiență de 5 ani pe elicopter, era căsătorită și avea un copil.
  • As. Sandu Gabriel - asistent medical principal medicină de urgență, avea 38 de ani, era încadrat la U.P.U. SMURD Iași de 16 ani, avea o experiență de 11 ani pe elicopter, era căsătorit și avea un copil.
Misiunea de astăzi era al 12-lea zbor al acestui elicopter în Republica Moldova, în baza acordului transfrontalier pentru intervenții în caz de urgențe medicale.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vadim Ambros 03 Jun, 2016 11:24 Eroi! (((🌷🌷
  • Eugeniabcr871@gmail.com 03 Jun, 2016 11:13 Mia placut articolul ,dar mi/ar fi placut sa nu se fi intimplat ce sa intimplat e foarte greu ,sau perdut oameni de mare valoare ,familii idoliate cu suferinta pentru toata viata . Dar asta/i viata noastra cind destinul te cheama nimic nui de facut .Din inima condoleante familiilor in doliate ,regrete pentru cele intimplate .Dumnezeu sa/i erte sa le dea odihna si pace .