Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi de la Colegiul Regina Maria, premiați de Enel în cadrul programului educaţional Play Energy

ro

14 Nov, 2012 22:03 1508 Marime text

Compania Enel a încheiat jurizarea regională a concursului anual „Play Energy", dedicat liceelor și şcolilor generale din zonele în care aceasta activează. „Play Energy" este unul dintre modurile prin care Enel îşi arată preocuparea faţă de tineri. Această competiţie promovează conştientizarea energiei, încurajând copiii de toate vârstele să descopere lumea energiei şi a ştiintei.

În acest an, tema concursului, „Energia crea(c)tivă", a invitat copiii şi adolescenţii să construiască, pornind de la ideile lor, o lume ce mizează pe un consum responsabil al energiei electrice, propunând soluții noi şi aplicaţii originale ale energiei electrice. Cele 66 de lucrări înscrise la nivel regional în Dobrogea (judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa) au fost evaluate în baza unor criterii de relevanţă a temei şi de coerenţă, de creativitate, de implicare, efort depus, de realizare (interpretare).

Premiul întâi în cadrul competiţiei regionale pentru licee a fost acordat anul acesta elevilor coordonaţi de profesoara Doiniţa Pindic de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria", Constanţa, pentru proiectul „Energia creativă". Pe locul doi s-au clasat tot elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria", îndrumaţi de profesoara Grety Bunea , pentru proiectul „Îmbrăţişează energia".

La categoria şcoală generală, premiul întâi a fost câştigat de elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria" sub coordonarea  profesoarei Diana Irimia, cu proiectul „Călătorie în timp cu zâne".

Căstigătorii etapelor regionale se vor confrunta în etapa naţională, iar câştigătorii acesteia vor fi anunțați în luna decembrie.

„Play Energy" este un proiect internaţional dezvoltat de Enel în 10 ţări (Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Italia, Panama, România, Rusia, Slovacia și SUA), dedicat școlilor generale şi liceelor. Scopul proiectului este de a creşte gradul de conştientizare în rândul tinerelor generaţii asupra lumii complexe a energiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii