Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul director al unui colegiu din Iași, trimis în județată pentru fapte de corupție. Ce acuzații i se aduc

ro

18 Dec, 2023 15:41 723 Marime text
DNA. Foto: facebook/DNAProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaților:
  • NISTOR GHEORGHIȚĂ, la data faptei director al Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” din municipiul Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită,
  • SĂNĂTESCU ANDREIA-IRINA, la data faptei educator în cadrul unei grădinițe din municipiul Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită,
Și sub control judiciar a inculpatei
  • ARITON ANCA la data faptei director al aceleiași grădinițe din municipiul Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.
Potrivit DNA, la data de 28 august 2023, inculpatul Nistor Gheorghiță, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, prin intermediul inculpatei Ariton Anca, de la inculpata Sănătescu Andreia-Irina suma de 300 euro, pentru a asigura transferul fiului acesteia din urmă de la un colegiu tehnic la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, pe care-l conducea.

„Suma de bani menționată mai sus ar fi fost primită de inculpatul Nistor Gheorghiță în timp ce se afla pe holul aceleiași instituții de învățământ.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iași, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză“ - au mai precizat procurorii DNA.

Citește și: 

Iulia Cabrancea, fost inspector școlar din ISJ Constanța, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii