Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

ro

17 Apr, 2024 14:04 650 Marime text
Miercuri,17 aprilie 2024, de la ora 14:00, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța organizează prima ediție a concursului de istorie Ion Moiceanu.
 

Adrian Ilie, directorul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța:
 „Concursul este pentru elevii Colegiului și se află la prima ediție. Este organizat în colaborare cu Asociația Absolvenților Liceului Militar de Marină «Alexandru Ioan Cuza». Este o aducere aminte a personalității lui Ion Moiceanu, fost profesor al Liceului Militar de Marină din 1978 până în 1998. La concurs vor participa 20 de elevi, fiind selectat câte un elev din fiecare clasă. Vor fi acordate diplome, premiul I, premiul II, premiul III, mențiuni. Vor fi și premii în bani acordate de Asociația Absolvenților Liceului Militar de Marină «Alexandru Ioan Cuza». În timpul concursului, va avea loc o evocare a lui Ion Moiceanu de către nepotul său, Dorin Popescu”. 

Concursul va avea loc în Aula „Petre Bărbureanu” a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Adrian Ilie ia cuvântul în deschiderea evenimentului. 

„Consider oportună organizarea unui concurs de istorie pentru a evoca personalitatea lui Ion Moiceanu. Avem elevi reprezentanți ai Colegiului care vor participa la un concurs de istorie pe teme naționale. Acesta va începe în aproximativ 30-45 de minute“ - a precizat Adrian Ilie. 


Personalitatea lui Ion Moiceanu va fi evocată de Dorin Popescu, nepotul său. 

„Ion Moiceanu a fost un erou al Liceului Militar de Marină care s-a luptat ca un leu pentru ca instituția să nu se desființeze. Ion Moiceanu știa să-i citească pe cei din jurul său. Era un profesor exigent când era vorba de istoria României pentru elevii din clasele a IX-a și a X-a. Era însă benevol când preda istoria universală în clasele a XI-a și a XII-a. Lecția de istoria era un ceremonial pentru care Ion Moiceanu se pregătea din timp. Nu este posibil să se depună țărână peste un vulcan temperamental cum a fost Ion Moiceanu“ - a precizat Dorin Popescu. 

În cadrul evenimentului i se aduce un elogiu Stelianei Moiceanu, soția profesorului. 

Vasile Bănaru, președinte de onoare al Asociației Absolvenților LMM a plâns în timp ce citea mesajul lui Aurel Petre, fost profesor, pentru a-l omagia pe Ion Moiceanu

Vasile Bănaru îl elogiază în continuare pe Ion Moiceanu

Teodor Popa, președintele AALMM aduce și el un elogiu către Ion Moiceanu

 În continuare se anunță rezultatele conursului

Adrian Ilie spune că se gândește ca acest concurs să fie inclus anul viitor în calendarul activităților educative ale ISJ Constanța. 

 Soția lui Ion Moiceanu a primit un cadou din partea lui Teodor Popa. 





Citește și: 

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța organizează prima ediție a concursului de istorie Ion Moiceanu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii