Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

ro

27 Mar, 2024 13:59 670 Marime text

O nouă ședință a Colegiului Prefectural al județului Constanța are loc azi, 27 martie. În sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, sunt prezenți reprezentanți ai Pefecturii Constanța, ai ABADL Constanța, ai Gărzii de Coastă, ai Poliției de Frontieră.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse următoarele puncte:

• Aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în România, prin eliminarea controalelor asupra persoanelor la frontierele maritime interne cu celelalte state membre Schengen;• Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024.  Valorificarea domeniului public al statului român aflat în administrarea ANAR - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.


UPDATE 1

Evenimentul a început. UPDATE 2 

"România va deveni din martie 2024 stat Schengen. Reprezentanții Gărzii de Coastă și ai Direcției Vamale ne vor explica ce înseamă asta", a spus prefectul Silviu Coșa, la începutul ședinței.

UPDATE 3  

"Data de 31 martie va rămâne o dată de referință. Din 31 martie România și Bulgaria vor deveni state membre ale spațiului Schengen.  Din 31 martie sunt eliminate controalele la frontierele aeriene și maritime. Statele care fac parte din spațiul Schengen sunt obligate să-și asume obligativitatea respectării dispozițiile acquis-ului.

De asemenea, unul dintre obiectivele spațiului Schengen este respectarea aplicării legii, câte permite schimbul de date și experiența.

Cetățenii pot să călătorească în spațiul Schengen fără a fi supuși controalelor. Polițiștii de frontieră vor fi prezenți în porturi și aeroporturi pentru a preveni și combate migrația ilegală. Minorii pot ieși din România dacă îndeplinesc condițiile de ieșire din România către alte state din spații Schengen", a explicat comandatul Gărzii de Coastă Constanța, Alexandru Oae. UPDATE 4

"Spațiu Schengen aduce beneficii economice, fiind piatra de temelie a pieții. Eliminarea controalelor aduce multe beneficii. În primul rand, vorbim de eliminarea controalelor. Cu toate acestea, se mențin controalele la frontierele externe ale spațiului Schengen.

Autoritățile vamale sunt responsabile de controalele comerțul exterior și încurajarea activitatilor economie legitime", menționat Alexandru Mateiciuc  reprezentat al Directiei Vamale Constanța.

UPDATE 5 

Hristu Uzun, șeful ABADL, prezintă Stadiul pregătirii plajelor pentru noul sezon estival, dar și stadiul de valorificare a domeniului public al statului român aflat în administrarea ANAR.


 

"Aproximativ 80% din suprafețele de plajă sunt pregătite pentru sezonul estival. Lucrăm la finisări astfel încât până la sfârșitul lunii aprilie să terminăm predarea plajelor către operatorii economici. Știm că de 1 Mai nu e litoralul plin dar vor fii foarte mulți turiști și de aceea trebuie să fim foarte atenți să nu lăsăm resturi de vegetație sau alte deșeuri.

Am început deja din februarie pregătirea plajelor. Am fost scoase gardurile de stuf, acum se va nivela nisipul și aduna gunoaiele. Utilajele deja sunt pe plaje. Dacă va fi nevoie, vom mai închiria utilaje, astfel ca la 1 mai, plajele să fie pregătite pentru primii turiști.

Totodată, în cursul acestui an am făcut recepția a două tronsoane noi de plajă unul la Eforie și unul la Agigea și ne pregătim să le cadastrăm și să le intabulăm pentru a le putea închiria”, " a declarat șeful ABADL Hristu Uzun.

"Despre fenomenul semnalt pe plaja din zona Rex, precizez că plaja este nouă și în timp se va nivela.

La ora actuală, avem în vigoare 335 de contracte de închiriere a plajelor. Urmează noi licitații pentru închiriere plajelor libere", a mai anunțat șeful ABADL.

Citește și: 

Deputatul Bogdan Huțucă„Din 31 martie, județul Cons tanța va fi poarta Schengen a României “
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii