Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Echipament militar transportat pe Autostradă (galerie foto)

ro

01 Sep, 2016 14:52 3906 Marime text
Astăzi, în urmă cu puţin timp, două maşini ale Armatei au fost surprinse de redactorii ZIUA de Constanţa pe Autostrada Soarelui. Acestea transportau echipament militar.

Potrivit şefului Biroului de presă din cadrul MApN, Florin Jipa, este posibil ca echipamentul transportat să fie folosit în cadrul unui exerciţiu militar ce va avea loc la Babadag sau Capu Midia.

Pe de altă parte, cei de la Brigada 9 Mecanizată ne-au spus că nu au niciun exerciţiu programat în această perioadă. Potrivit sursei citate, este posibil ca echipamentul militar să se întoarcă de la o eventuală reparaţie.   
 
UPDATE 1, ora 15.00
 

Contactat de ZIUA de Constanţa, colonelul Florin Jipa ne-a spus că este vorba despre „un echipament militar de tip Gepard şi un camion 6x6, care se întorc de la reparat. Trebuie să ajungă la o unitate militară din subordinea Brigăzii 9 Mecanizată”.
 
De menţionat este că, în perioada 1-9 septembrie are loc un exerciţiu militar al Forţelor Terestre, „însă transportul acesta nu are legătură cu exerciţiul”, ne-a mai spus Florin Jipa.

Responsabilul de Relaţii Publice din cadrul MApN ne-a spus că, în luna septembrie, în poligoanele din judeţele Constanţa şi Tulcea vor mai avea loc exerciţii militare obişnuite. În acest context, este posibil ca transporturi de vechicule şi echipament militar să mai fie văzute fie pe Autostrada Bucureşti-Constanţa, fie pe calea ferată.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii