Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:53 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După nouă ani Marian Oprişan a câștigat în instanță lupta cu DNA

ro

18 Dec, 2015 09:20 1362 Marime text
 
Marian Oprișan a fost achitat în dosarul ”Căprioara”! Pe 6 februarie 2015, Marian Oprișan fusese achitat de Judecătoria Cluj-Napoca, dar DNA a contestat decizia. Curtea de Apel Cluj i-a dat dreptate lui Oprișan însă, achitând-ul definitiv.
 
Cazul este unul care s-a întins pe durata a nouă ani. În iunie 2006, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Oprișan pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals și uz de fals. Procurorii DNA l-au învinuit pe președintele Consiliului Județean Vrancea pentru cheltuirea în mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar și pentru modul cum s-a achiziționat Complexul Turistic "Căprioara".

În rechizitoriu procurorii au susținut că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări ar fi fost executate în mod fictiv sau incomplet, deși banii au fost plătiți de către CJ Vrancea în avans. Potrivit procurorilor DNA, Marian Oprișan a negociat și achiziționat, fără hotărârea necesară a CJ și fără avizele de specialitate ale comisiilor din Consiliu, Complexul Turistic ”Căprioara”, în jurul căruia deținea, împreună cu membrii familiei, opt hectare de teren.

Pentru această achiziție, Marian Oprișan ar fi alocat ilegal 17 miliarde lei vechi din fondurile publice ale CJ Vrancea. În plus, acesta ar fi întocmit și înaintat Guvernului o adresă falsă prin care a solicitat și obținut trei miliarde lei vechi din fondul de rezervă al Executivului, dar pretextele invocate în adresă erau false, iar banii ar fi fost utilizați tot pentru achiziția complexului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii