Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este Mirela Furtună, vicepreşedinte PSD responsabil din partea Biroului Permanent Naţional de organizaţia Constanţa? (documente)

ro

26 Mar, 2018 00:00 10967 Marime text

La Congresul PSD din 10 martie au fost aleşi cei 16 vicepreşedinţi regionali ai partidului. Regiunea Sud-Est, din care face parte şi judeţul Constanţa, este reprezentată în Biroul Permanent Naţional de Marian Oprişan, de la PSD Vrancea, şi Mirela Furtună, de la PSD Tulcea.
 
Menţionăm că filiala Constanţa a intenţionat să aibă un candidat propriu pentru o funcţie de vicepreşedinte, însă intenţia nu s-a materializat. Constănţenii au vrut să „meargă“ la Congresul PSD tot pe mâna unei doamne, surse din partid precizând că era vorba despre deputatul PSD de Constanţa Ileana Cristina Dumitrache.
 
Cu toate că, oficial, cei doi vicepreşedinţi nu şi-au împărţit „influenţa“ în rândul filialelor din regiune, respectiv Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, surse din cadrul organizaţiei PSD Constanţa susţin că vicepreşedinte responsabil de filială va fi tulceanca Mirela Furtună.
Deputatul este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare şi al Facultăţilor de Litere şi Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa. Tot la Constanţa a urmat şi un master în cadrul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice. Un al doilea master, pe relaţii internaţionale, l-a urmat la Institutul Diplomatic Român (vezi curriculum vitae anexat în secţiunea „Documente“).
 
Mirela Furtună este şi fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. În anul 2012, pe când era consiliera şefului CJC Tulcea, Mirela Furtună a fost găsită incompatibilă de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Furtună ar fi încheiat un contract de lucrări, în valoare de 76.960,48 de lei, între firma pe care aceasta o deţinea şi Consiliul Judeţean Tulcea. Acum, este la primul mandat de parlamentar şi a candidat pe listele de Bucureşti la Camera Deputaţilor.
 
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, din 2017, Mirela Furtună deţine două terenuri intravilan la Tulcea şi un altul în Bucureşti, o casă în Tulcea şi apartament în capitală şi conduce un autoturism Land Rover. Vicepreşedintele PSD are mai multe conturi în lei şi valută, în valoare de 25.000 de dolari 68.182 de euro şi 58.514 lei. Veniturile deputatului înregistrate fiscal în 2016 au fost următoarele: 47.716 lei - indemnizaţie de parlamentar, 52.107 lei de la Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI - Delta Dunării şi puţin peste 1.000 de lei, reprezentând alocaţia fiicei sale (vezi secţiunea „Documente“).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii