Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:55 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul executiv al APIA Gorj, în incompatibilitate

ro

28 Nov, 2016 10:04 857 Marime text
Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat faptul că Negrea Constantin s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 15 noiembrie 2013 – 06 martie 2015, întrucât a deținut simultan funcția publică de Director executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură - Centrul Județean Gorj și calitatea de expert tehnic judiciar în specializarea agricultură, calitate aflată în legătură cu atribuțiile din fișa postului acestuia.
 
"Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 96, alin. (1)  din Legea nr.161/2003, potrivit căruia „Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului” (așa cum a fost modificat prin art. 52 din Legea-cadru nr. 330/2009, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice)", conform ANI.
 
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Negrea a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii