Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT a destructurat o reţea de trafic de persoane care acţiona pe raza judeţului Constanţa

ro

22 Nov, 2013 20:40 1871 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane  au  efectuat la data de  21.11.2013  un număr de 14  percheziţii domiciliare pe raza judeţului Ilfov şi în municipiul Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 18 persoane, specializată în săvârşirea de infracţiuni de  trafic de persoane,  respectiv trafic de minori.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, care acţiona atât în România, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Brăila, Buzău, Constanţa, Botoşani, Giurgiu, Dâmboviţa şi Olt cât şi pe teritoriul Italiei, respectiv în Milano, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada 2009 – 2012, au recrutat mai multe persoane de sex feminin, inclusiv minore,  pe care  ulterior le-au obligat,  prin ameninţare, să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi în folosul membrilor grupării.  Sumele de bani încasate erau împărţite între membrii grupării.
Clienţii erau racolaţi fie prin intermediul anunţurilor postate pe internet sau victimele erau „predate” contra cost altor persoane, în vederea exploatării sexuale. Ulterior, aceste victime erau transportate în Italia şi exploatate sexual stradal, în zona oraşului Milano.
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Giurgiu, Dâmboviţa precum şi Jandarmeriei Române.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.
Procurorii DIICOT – Structura Centrală  au luat faţă de un număr de 14 inculpaţi  măsura preventivă a reţinerii pentru 24 ore,  la data de 22.11.2013  fiind sesizat Tribunalul Bucureşti în vederea luării măsurii  arestării preventive.
Menţionăm că inculpaţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii