Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța, printre reclamanți Mai mulți procurori din Constanța au dat în judecată Ministerul Public! Răspunsul Tribunalului (MINUTA)

ro

05 Apr, 2024 14:24 699 Marime text

Tribunalul a respins astăzi, 5 aprilie 2024, acțiunea deschisă de mai mulți procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, dar și ai DIICOT Constanța, în contradictoriu cu Ministerul Public.
 
Printre reclamanții din dosar se află magistrații Elena Mihaela Mergeane, actualul procuror general al Dobrogei, alături de procurorii generali adjuncți ai PCA Gigi Valentin Ștefan și Teodora Elena Rotea, dar și magistratul Mădălina Camelia Hira, șefa DIICOT Constanța.
 
Dosarul se află pe rolul Secției I Civile a instanței, fiind vorba despre o „acțiune în constatare“ a unor drepturi, în materia Litigii de muncă.
 
Iată minuta deciziei de astăzi, 5 aprilie 2024, din dosarul 1634/118/2023, pronunțată de către judecătorii Tribunalului Constanța:
 
„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Respinge cererea formulată faţă de Parchetul de pe lângă ÎCCJ ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesual pasivă.
Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, invocată de pârâţi, ca nefondată.
Respinge ca nefondată excepţia lipsei calităţii procesual pasive a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi Tribunalul Constanţa şi DIICOT.
Respinge cererea formulată de reclamanţi, în contradictoriu cu pârâţii Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Tribunalul Constanţa şi DIICOT, ca nefondată.
Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Constanţa“
 
Astfel, procurorii au acum la dispoziție zece zile de la primirea deciziei motivate a instanței pentru a declara apel.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunalul Constanța, cazul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Monica Vieru, din cadrul Secției I Civile a instanței.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, reclamanți în proces sunt mai mulți procurori cu funcții de conducere din Constanța.
 
Este vorba despre magistrații Mihaela Elena Mergeane, Gigi Valentin Ștefan, Camelia Mădălina Hira, Cornelia Dumitrescu, Laura Subțirelu, Vasile Drăghici, Teodor Niță, Grațiela Venera Lăzureanu, Elena Stoica, Elena Teodora Rotea, Laurențiu Bratosin, Gill Julien Grigore Iacobici, Camelia Maria Conortos și Silviu Viorel Radu.
 
Rolul de pârât revine Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, alături de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, dar și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
 
Astăzi, Tribunalul Constanța a stabilit că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu ar avea calitatea procesuală în proces și a decis respingerea acțiunii procurorilor.
 
Rămâne de văzut dacă se va declara apel.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Monica Mariana Drumea, prim-procurorul PJ Hârșova, vizată de acțiunea disciplinară demarată de Inspecția Judiciară. Decizia CSM (MINUTA)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii