Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dean Thompson „Sperăm să prezentăm o poziţie unită împotriva tipului de ură şi intoleranţă care a distrus cândva atâtea vieţi“

ro

08 Oct, 2014 14:22 1236 Marime text
Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA, a ţinut un discurs de comemorare a Holocaustului.

El şi-a început discursul prin a preciza importanţa comemorării anuale a victimelor din România ale Holocaustului. „Pe 9 octombrie 2014 se împlinesc zece ani de când autorităţile române au stabilit o zi de comemorare anuală a victimelor din România ale Holocaustului. În fiecare an, în această zi, românii şi cei care nu sunt români se întâlnesc pentru a reflecta la o crimă barbară, unică în istoria omenirii“ a declarat Dean Thompson.

Nu a uitat să amintească şi de regimul din România în timpul mareşalului Ion Antonescu, „graţie eforturilor neobosite ale arhivarilor internaţionali, ale cercetătorilor Holocaustului şi ale Comisiei Wiesel, cunoaştem acum rolul jucat de regimul din România în timpul mareşalului Ion Antonescu în uciderea sistematică a peste 250.000 de evrei români şi ucraineni şi a peste 11.000 de romi“.

“Încercând să înţelegem istoria care ne leagă, sperăm să prezentăm o poziţie unită împotriva tipului de ură şi intoleranţă care a distrus cândva atâtea vieţi şi ne-a schimbat lumea pentru totdeauna. Doar prin speranţă şi acţiune ne putem ţine promisiunea: să nu se mai repete niciodată“ a încheiat Dean Thompson.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii