Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:36 26 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dean Thompson, însărcinatul cu Afaceri al Statelor Unite ale Americii la București, se află la Constanța (galerie foto)

ro

22 Apr, 2016 13:39 1179 Marime text
 
În aceste momente are loc, la Constanţa, Conferința Asociației Europene de Studii Americane, ediția a XXXI-a, eveniment găzduit de Asociația de Studii Americane din România și Universitatea „Ovidius”, între 22 și 25 aprilie 2016. Evenimentul este organizat în România pentru prima dată.

În aceste momente, în Aula Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, a sosit la Constanţa Dean Thompson, însărcinatulul cu Afaceri al Statelor Unite ale Americii la București. Invitații care au acceptat să prezinte în plen sunt Rodica Mihăilă, profesor Emerit al Universității din București și director executiv al Comisiei Fulbright, România, Linda Cox, director executiv al Bronx River Alliance din New York, SUA, și Gary Gerstle, profesor de Istorie Americană la Universitatea Cambridge, Marea Britanie. La eveniment participă și viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, și rectorul Sorin Rugină. A venit și Adina Ciugureanu, președintele RAAS.  
 
Tematica secțiunilor din program include romanul american contemporan, literaturile etnice, ecocritica, interferențele ficțiunii cu cibernetica, producțiile cinematografice mai vechi și mai noi, artele spectacolului, provocările politice din diferite perioade de la Thomas Jefferson la Barack Obama, rolul femeilor în politică, precum şi multe alte subiecte.
 
Participanții vor avea ocazia să audieze un concert de jazz susținut de Harry Tavitian în cea de-a doua seară a conferinței.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii