Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:45 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Crăciun, Primăria şi Consiliul local Cumpăna sprijină bătrânii şi familiile defavorizate

ro

21 Dec, 2015 16:37 791 Marime text
Primăria şi Consiliul local Cumpăna, reprezentate de primarul urbei, ec. Mariana Gâju, vor oferi pachete cu alimente unui număr de 100 de bătrâni cu venituri reduse sau cu dizabilităţi, identificaţi de către asistenţii sociali ai SPAS,  din dorinţa de a aduce un strop de bucurie bătrânilor aflaţi în nevoi.
 
Totodată, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, Grădiniţele “Florilor” şi “Sf. Maria”, şi cu Liceul tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, au demarat cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, Campania locală de strângere de fonduri „Fă-le o bucurie!”, prin intermediul căreia s-a realizat o colectă de alimente, pentru 16 familii defavorizate din comună. Colectarea alimentelor s-a realizat în incinta Bisericii “Sfânta Paraschiva” din localitate, dar la aceasta au contribuit şi instituţiile de învăţământ prin sprijinul cadrelor didactice, al elevilor şi părinţilor acestora.
 
Pachetele pregătite vor fi donate unui număr de 16 familii nevoiaşe identificate de către funcţionarii publici ai Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul primăriei.
 
„La Cumpăna, este o tradiţie ca autorităţile locale, împreună cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară, să dăruiască familiilor defavorizate pachete cu alimente în perioada sărbătorilor de Crăciun. Când am început campania, ne-am gândit în primul rând la familiile nevoiaşe din comuna noastră şi ne-am propus să mobilizăm comunitatea astfel încât aceştia să aibă o masă decentă de sărbătorile de Crăciun, să nu se piardă un obicei atât de frumos, iar copiii şi bătrânii să sufere chiar de sărbători, din pricina lipsurilor de tot felul”, a precizat ec. Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.
 
Astfel, mâine, cu începere de la ora 10.00, la sediul Primăriei Cumpăna, Moş Crăciun va veni încărcat cu daruri, ce vor fi distribuite ulterior celor 100 de bătrâni. În aceeaşi zi vor primi pachete şi familiile din cadrul Campaniei “Fă-le o bucurie!”, la sediul cantinei sociale de pe lângă Biserica “Sf. Paraschiva”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii