Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cornea Aprobarea Legii educatiei, "Surprize, surprize" in guvern

ro

12 Apr, 2010 15:17 896 Marime text

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat pentru NewsIn că aprobarea legii educaţiei reprezintă o nouă ediţie a emisiunii "Surprize, surprize" în guvern, câtă vreme sindicatelor nu le-a fost comunicat textul ajuns în şedinţa de luni a Executivului.

"Nu cunosc textul intrat şi aprobat în şedinţa de guvern, iar din discursul ministrului Daniel Funeriu nu am înţeles nici că s-ar mai fi operat modificări, nici că nu s-au operat. În ceea ce ne priveşte, ne menţinem iniţiativa referendumului la nivel naţional având ca obiect modificarea legii educaţiei.Referendumulva viza pentru început cei 200.000 de membri ai noştri, iar apoi ar putea merge în rândul celorlalte federaţii sindicale. Ulterior, propunerile vor ajunge în parlament", aspus Cornea.

Potrivit preşedintelui FSLI, referendumul are ca scop punctele majore vulnerabile din proiectul de act normativ, printre care structura şcolarizării, cu trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, şi titularizarea pe post, şi nu în învăţământ, care, în opinia lui, ar urma să genereze instabilitatea forţei de muncă, date fiind influenţele dinspre mediul politic. Cornea a mai spus că sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de prevederile cu privire la managementul unităţilor şcolare.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii