Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:55 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACIA Contractul de ridicare a mașinilor parcate neregulmentar expiră

ro

24 Mar, 2015 14:28 905 Marime text
Peste câteva zile, contractul care prevede ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, în municipiul Constanța, expiră.

„Serviciul de transportare și depozitare a vehiculelor parcate (staționate) neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța se derulează până la data de 1 aprilie 2015”, este răspunsul oficial oferit de Primăria Constanța la solicitarea președintelui Asociației Constanța Ia Atitudine (ACIA), Andrei Popescu.

Serviciul a fost prestat timp de doi ani de către SC Litoral Connect SRL și a este unul dintre cele mai controversate contracte atribuite de autoritatea locală.

„Acuzăm Primăria Constanța de lipsă totală de transparență. Și contractul inițial cu SC Litoral Connect a fost încheiat fără nicio dezbatere publică, deși este un subiect care îi interesează pe toți constănțenii. Mai mult, sumele încasate de această firmă privată au rămas în conturile acesteia, fără ca niciun leu să fie folosit și în interesul constănțenilor. Primarul Radu Mazăre a declarat public faptul că pentru recuperarea unei mașini ridicare se plătesc 600 de lei pentru că așa vrea el. Sperăm să nu dorească să dubleze sau tripleze această sumă”, a declarat Andrei Popescu, președintele ACIA.

Reprezentanții asociației nu se opun ridicării mașinilor parcate neregulamentar, dar îi cer primarului ca acest demers să fie făcut transparent și ca o parte din bani să ajungă în bugetul local. Andrei Popescu subliniază însă că în mai multe sectoare din București serviciul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar a fost declarat ilegal.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii