Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO + TEXT. Parcare gratuită în Mamaia și în Constanța pe timp de noapte Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, prezent la lansarea unui proiect în Stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

15 Jul, 2022 11:05 11722 Marime text
Primarul Municipiului Constanța, Vergil ChițacPrimăria Municipiului Constanța împreună cu Asociația „Bun-Simț și Atitudine Civică” organizează vineri, 15 iulie, ora 11:00, conferința de presă organizată cu prilejul lansării proiectului „Bun-Simț Turistic în stațiunea Mamaia”.   

Evenimentul are loc pe plajă, între Fratelli și Ammos. 

Proiectul își propune să promoveze colectarea selectivă, prin derularea unor campanii de conștientizare a constănțenilor și turiștilor în vederea schimbării atitudinii față de mediu și adoptarea unui comportament eco-civic adecvat. 

Cu acest prilej, este prezent primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Legat de proiect, primarul pune accent pe colectare selectivă. 

"Ce facem acum are mai mult semnificație, simbol" a spus edilul. 

Primarul municipiului Constanța vorbește și despre faptul că stațiunea Mamaia este mai puțin frecventată de turiști, comparativ cu alți ani. 

"Eu leg asta de o campanie vizibilă îndreptată spre litoralul romanesc. Deci nu e vizata numai Mamaia, ci intreg litoralul românesc. Scăderea turismului e în toată țara. Turiștii au de ales si alte țări", a spus primarul legat de materialele media privind lipsa turiștilor. 


Vergil Chițac a spus că trăim într-o criza financiară.

"Prețul la combustibil a crescut foarte multi. Vin mult mai multi turiști cu trenul. Există si cauze subiective propagate - prețurile", mai adaugă Vergil Chițac. 

"Ajungem și la parcarea din Mamaia. Reiau pe scurt. A fost prezentată manipulatoriu. Parcarea din Mamaia costă 96 lei. Nu ne-am pus problema când am calculat prețul că va fi folosit de turist. Am crezut ca vor parca la hoteluri. Asta ar fi insemnat 500 lei pe luna de catre hotel. Nu s-a discutat nimic despre efortul realizat de primărie ca litoralul sa aibă condiții bune", a mai spus edilul. 

"Am stopat construcțiile pe timp de vara. Salubrizarea acționează cu prioritate. Pot sa va dau cifre. De la începutul anului, pana la 30 iunie, am adunat din Mamaia peste 5000 de tone de deseuri din cosurile stradale sau pubele", a mai spus primarul legat de eforturile realizate de primărie. 

 

De la începutul anului pentru igienizarea stațiunii Mamaia s-au adunat peste tone de deșeuri. Toate eforturile noastre le-am făcut în sprijinul operatorilor economici. 

„Reacționez și apreciez că pentru a veni în spirjinul operatorilor economici trebuie să umblăm și la regulamentul parcărilor. Voi propune Consiliului Local să amendăm acest proiect, iar în fiecare zi între orele 22.00 - 8.00 parcarea va fi gratuită în municipiul Constanța“ - a precizat primarul municipiului Constanța. 

Consilierii PNL și USR au venit cu modificări la regulamentul parcărilor. Le voi analiza. Cu siguranță regulamentul parcărilor va suferi modificări. 


Primarul a precizat că va fi convocată ședință extraordinară de Consiliu Local pentru a fi supusă la vot noua propunere. 

UPDATE: PARCAREA DIN CONSTANȚA ȘI MAMAIA DEVINE GRATUITĂ PE TIMP DE NOAPTE

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a postat pe pagina sa de facebook, un mesaj în care explică motivele pentru care a decis ca parcarea să fie gratuită pe timpul nopții.

„Am luat decizia de a propune consilierilor locali o schimbare importantă în ceea ce privește implementarea regulamentului parcărilor din oraș: eliminarea obligativității plății locurilor de parcare din Constanța și Mamaia între orele 22:00 și 08:00. Având în vedere contextul economic în care ne aflăm, am luat această hotărâre din dorința de a mai scădea din presiunea care apasă pe umerii constănțenilor și a turiștilor care aleg să-și petreacă concediul în orașul nostru.


Este o modificare ușor de implementat, care nu necesită o consultare publică, dat fiind că are rolul de a reduce din obligațiile cetățenilor.

Mai mult, propunerea vine la pachet și cu simplificarea modului în care hotelierii pot închiria cele 7000 de locuri de parcare din stațiunea Mamaia. Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament cu care să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, după cum procedam până acum. În acest fel, ne dorim să creștem numărul locurilor contractate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate 1300 de locuri de parcare din cele 7000 disponibile.

Primăria Constanța asigură cadrul de funcționare și desfășurare a sezonului estival la fel ca în alți ani, dar anul acesta este unul dificil și resimțim toate tulburările la care planeta a fost supusă începând cu 2020. Criza energiei și combustibilului a determinat scumpiri în lanț, pe care, din păcate, le-am resimțit cu toții, indiferent că suntem autorități, comercianți, hotelieri sau turiști. Au crescut prețurile pentru carburanți, au crescut costurile cu energia electrică, aprovizionarea a devenit mai scumpă, prețurile alimentelor au crescut și ele. Toate aceste lucruri au lovit în întreaga populație.

Noi, Primăria Municipiului Constanța, avem datoria să facem tot ce ne stă în putință pentru a construi un cadru propice dezvoltării și organizării în cele mai înalte condiții a sezonului estival. Sunt sigur că decizia pe care am luat-o va avea un impact pozitiv și imediat și că orașul Constanța, cu locuitorii, turiștii și agenții economici de aici, vor avea numai de câștigat de pe urma acesteia.
Voi convoca o ședință a Consiliului Local pentru a supune această propunere la vot.
Vă mulțumesc“ - a precizat Vergil Chițac. 
Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii