Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Judeþean Constanţa, în atenţia Avocatului Poporului! Ce declarã managerul Cãtãlin Grasa

ro

15 Oct, 2016 00:00 2423 Marime text
Persoanele cu handicap, dar şi bolnavii care ajung în Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean Constanţa cu probleme care le afecteazã mobilitatea, trebuie sã treacã peste un adevãrat hop în calea lor spre cabinetele medicale.

Asta pentru cã la intrarea în Ambulatoriu nu existã nicio rampã de acces care sã le uşureze bolnavilor cu fracturi sau bãtrânilor intrarea în Ambulatoriu. Recent, Asociaţia Constanţa Ia Atitudine (ACIA) a reclamat Spitalul Clinic Judeţean Constanţa la Avocatul Poporului cu privire la inexistenţa rampelor de acces. „Ambulatoriul de specialitate a Spitalului Judeţean Constanţa este locul unde persoane cu fracturi, rupturi şi diferite probleme care le afecteazã deplasarea vin pentru consultaţii.

Cine a avut vreodatã piciorul rupt şi a trecut pe acolo, ştie cã fiecare treaptã urcatã sau coborâtã este un motiv pentru a-ţi bãga altceva decât piciorul rupt sau fracturat, în cei care încalcã art. 50 al Constituţiei şi Legea 448/2006, mai exact în conducerea Spitalului Clinic Judeţean Constanţa.
„Am încercat acum câteva zile sã-i scutesc de viitoare înjurãturi, sesizând Avocatul Poporului, iar aceştia au început un demers care sper cã se va finaliza cât mai curând cu montarea unor rampe pentru persoanele cu dizabilitãţi”, a scris, în mediul online, Cãtãlin Iacob.

Contactat telefonic, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţã Constanţa, dr. Cãtãlin Grasa a explicat cã în interiorul ambulatoriului este un lift de acces care poate fi folosit de persoanele cu handicap pentru a urca treptele. „În Ambulatoriu existã rampã, de fapt un lift pentru persoanele cu handicap care se poate chema şi faciliteazã accesul. La intrare nu stiu dacã este rampã de acces, o sa verific. Pânã acum nu am primit nicio amendã referitoare la aceastã chestiune“, a precizat dr. Grasa.

Instituţia Avocatului Poporului a rãspuns reclamaţiei ACIA, precizând cã va supune atenţiei conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţã Constanţa situaţia reclamatã.
Potrivit legii, dacã aceste norme nu sunt respectate, pot fi aplicate sancţiuni contravenţionale ce pot ajunge pânã la aproape de 5.000 de lei.
ACIA a câştigat în instanţã anularea taxei de linişte şi de tramã stradalã în municipiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii