Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău-Jurnal.md Legea privind Acordul de Asociere între Republica Moldova şi UE, promulgată

ro

08 Jul, 2014 16:39 1638 Marime text
Legea privind Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost promulgată astăzi de președintele Nicolae Timofti.

Documentul a fost ratificat e Parlament pe 2 iulie cu votul a 59 de deputați, după ce a fost semnat pe 27 iunie la Bruxelles.

Acordul de Asociere RM-UE a fost deja ratificat de Parlamentul României. Totodată, Bundestagul german a anunțat că va ratifica Acordul în toamnă, dând asigurări că vor depune toate eforturile pentru ca subiectul în cauză să fie introdus pe ordinea de zi a legislativului imediat după revenirea din vacanță.

Documentul semnat pe un termen nelimitat este un tratat internațional care va crea un cadru de cooperare între Republica Moldova şi statele membre UE, care va duce la modernizarea ţării noastre, cu efecte pozitive nu doar asupra economiei, dar şi asupra calităţii vieţii fiecărui cetăţean în parte.

Cea mai importantă componentă a Acordului de Asociere este crearea Zonei de Liber Schimb şi anularea tuturor tarifelor vamale la import.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii