Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Vamală Română a participat la Forumul Internațional pentru Facilitarea Comerțului – Sprijinirea Exporturilor Ucrainene prin Coridoarele de Solidaritate

ro

13 Oct, 2023 14:26 608 Marime text





În data de 12 octombrie 2023, Îon Cupă, președintele Autorității Vamale Române, a participat, la Forumul Internațional pentru Facilitarea Comerțului – Sprijinirea Exporturilor Ucrainene prin Coridoarele de Solidaritate, ce a avut loc la Chișinău. Prin prezența sa și a întregii delegații, Dl Ion Cupă și-a exprimat, încă o dată, susținerea față de o bună colaborare cu autoritățile vamale din țările vecine, potrivit Autorității Vamale Române.


„În cadrul Forumului, reprezentanții autorităților prezente au discutat despre provocările și evenimentele, recente privind coridoarele de solidaritate UE – Ucraina, experiențele și necesitățile cu privire la fluidizarea traficului de  marfă la frontieră și inițiative pentru creșterea capacităților de transport”, se transmite într-un comunicat de către reprezentanții Autorității Vamale.

Sursa foto: Autoritatea Vamală Română
Cu ocazia participării la Forum, Ion Cupă a reiterat poziția României cu privire la subiectele aflate pe agenda evenimentului, subliniind suportul în situațiile de urgență pentru Ucraina, precum și eforturile comune și acțiunile pe care țara noastră le desfășoară alături de celelalte țări implicate.

Forumul Internațional pentru Facilitarea Comerțului se afla la a doua ediție și a beneficiat de prezența unor reprezentanți de rang înalt ai Comisiei Europene, instituţii din Ucraina şi Republica Moldova, State Membre UE şi Misiuni UE.

Invitația de participare a venit din partea EUBAM - Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina, misiune ce promovează controlul la frontieră, normele și practicile vamale care corespund standardelor UE și răspund necesităţilor ambelor ţări partenere.  

Autoritatea Vamală Română a fost reprezentată de dl. președinte Ion Cupă, Claudiu Ardeleanu, director general al Direcției Generale Proceduri Vamale și în Domeniul Produselor Accizabile, Cristina Ionescu, șef al Serviciului Statut Vamal și Tranzit, Marius Costache, director executiv al Direcției Regionale Vamale Iași și Petrică Munteanu, director executiv al Direcției Regionale Vamale Galați, încheie sursa.

   
 
 
                          
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii