Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:58 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panica medicamentelor ieftine Ce le-a transmis ministrul Bănicioiu pacienţilor

ro

01 Jul, 2015 17:57 729 Marime text
Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, miercuri, la Iași că nu înțelege îngrijorarea unor persoane, odată cu intrarea în vigoare a măsurii privind ieftinirea medicamentelor. Ministrul le-a cerut producătorilor de medicamente să înțeleagă faptul că ar putea avea câștiguri reduse.

"Am vorbit cu toate companiile producătoare, inclusiv cu compania de stat Antibiotice de la Iași și toate trebuie să se conformeze. În primul rând, interesul este ca România să nu plătească mai mult decât trebuie pentru medicamente. Iată că odată în 25 de ani se întâmplă să scadă prețul la medicamente și văd că e foarte multă panică în rândul unor oameni. În primul rând este bine că nu cresc prețurile, că eram învățați să crească de la an, la an. În al doilea rând mai și scad. Toți trebuie să înțeleagă că acest demers al statului român este legitim și dat de contextul socio-economic. Producătorii trebuie să înțeleagă că dacă atâția ani au câștigat mai mult, poate anul acesta o să câștige cât trebuie, cât e corect", a declarat Nicolae Bănicioiu, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătății a promis că va merge personal în câteva farmacii din Iași pentru a vedea dacă este aplicată măsura privind reducerea prețului la medicamente.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat pe 22 iunie că România va trece de la 1 iulie la cel mai mic preț european al medicamentelor, noile prețuri fiind deja cunoscute în domeniul sanitar.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii