Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicamentele generice în atenția Ministerului Sănătății

ro

13 Jul, 2017 22:32 1594 Marime text
Pe fundalul discuțiilor recente privind medicamentele generice și în urma îngrijorărilor transmise de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Ministerul Sănătății face următoarele precizări:
 
Ministerul Sănătății este primul și cel mai important avocat al drepturilor pacienților români. Sub nicio formă și în niciun fel de circumstanțe, nu vom accepta ca dreptul pacienților la medicamente ieftine și de calitate să fie pus sub semnul întrebării. În aceeași măsură, sub absolut nicio condiţie, nu vom permite ca medicamentele de pe piața românească să fie afectate în raport cu numărul, cantitatea sau prețul acestora.
 
Ministerul Sănătății și Guvernul României au la dispoziție instrumente și mijloace legale, pe care le vor folosi, pentru a se asigura ca accesul cetățenilor la medicamente ieftine și de calitate nu este periclitat.
 

”Precizăm pe această cale că echipa de la Ministerul Sănătății, în parteneriat cu specialiștii din Ministerul de Finanțe, de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, sub coordonarea Primului Ministru, lucrează la strategia privind piața medicamentelor și importatorilor” - au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății. 

 
În acest sens, au avut loc mai multe runde de întâlniri și consultări cu reprezentanții producătorilor de medicamente din România, iar vocea lor a fost auzită. Suntem siguri că împreună vom găsi cele mai bune soluții care să avantajeze pacienții români, fără să afecteze însă activitatea companiilor. Ne dorim un parteneriat onest, corect și transparent cu fiecare companie de medicamente care își desfășoară activitatea în țara noastră.
 
După cum Ministerul Sănătății, în colaborare strânsă cu celalte ministere de linie din Guvern, a găsit cea mai bună formulă pentru a derula fără nicio sincopă programul de burse pentru rezidenți, la fel vom proceda și în cazul medicamentelor generice. În acest scop, avem parte de întregul sprijin al Guvernului, de expertiza și de experiența unor buni specialiști în domeniul politicii medicamentului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii