Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartel Alfa critică Guvernul că nu a lăsat timp suficient pentru dezbaterea bugetului

ro

09 Dec, 2015 21:51 2324 Marime text
 
Bogdan Hossu, președintele Confederației Naționale Sindicale "Cartel Alfa", s-a declarat nemulțumit de faptul că Guvernul nu a respectat procedura de a lăsa zece zile pentru dezbaterea publică privind bugetul de stat, iar audierea publică ar fi trebuit să aibă loc înainte de exprimarea unui punct de vedere din partea Consiliului Economic și Social. "Acest gen de precipitare are implicații legate de structura bugetului", a spus Hossu.
 
Reprezentanții societății civile care au pus întrebări în cadrul dezbaterii au fost aleși printr-o loterie. Astfel, dintr-un bol era extras un număr, care corespundea unui nume, iar acea persoană avea la dispoziție trei minute pentru a-și exprima punctul de vedere sau a pune o întrebare.
 
"M-am mirat că presa nu a fost lăsată la o audiere publică, să poată auzi pentru a lua act de toate întrebările respective. Formatul este un dezastru pentru că nu este o audiere publică. Audierea publică nu se face pe întrebări/răspunsuri, se face printr-o mărturie pe care o fac diferiți reprezentanți ai societății, legată de o tematică dată. Este o anomalie această loterie. Miniștri participanți, în loc să asculte, s-au simțit obligați să răspundă întrebărilor sau comentariilor respective", a mai afirmat liderul "Cartel Alfa", după ce a părăsit sala de dezbateri.
 
Amintim că Executivul a aprobat, astăzi, proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2016.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii