Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:22 03 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGASPC, pe un butoi de pulbere! CJC caută soluții, angajații se pregătesc de proteste

ro

21 Oct, 2021 00:00 1267 Marime text
  • Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, se confruntă cu o situaţie financiară delicată, având nevoie, până la finele anului, de suma de 23.924.100 lei, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare a instituţiei
  • În acest moment, bugetul de funcţionare lunar al DGASPC este de aproximativ 11 milioane lei, bani care, până în prezent nu au fost alocaţi
  • Sindicatul Familia Constanţa şi Sindicatul Asistenţei Sociale şi Protecţiei Copilului Constanţa, afiliate la CNS Cartel Alfa, se pregătesc de proteste în următoarea perioadă
 
 
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu s-a întâlnit cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa și cei ai sindicatelor reprezentative la nivelul direcției, pentru a discuta cu privire la impasul financiar în care se află în prezent această instituţie.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, se confruntă cu o situaţie financiară delicată, având nevoie, până la finele anului, de suma de 23.924.100 lei, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare a instituţiei.

Situaţia financiară a  DGASPC fost adusă la cunoştinţa factorilor decizionali guvernamentali şi a Instituţiei Prefectului – Judeţul Constanţa, prin adresele de înaintare şi fundamentare a solicitărilor de alocări bugetare de la Ministerul Finanţelor, care nu au fost materializate prin repartizări de resurse financiare suficiente.

În acest moment, bugetul de funcţionare lunar al DGASPC este de aproximativ 11 milioane lei, bani care, din păcate, până în prezent nu au fost alocaţi. Am convenit la formarea unui grup de lucru, împreună cu reprezentanţii sindicatelor şi cu aparatul de specialitate al DGASPC, în cadrul căruia vom face o verificare amănunţită asupra tuturor costurilor necesare funcţionării instituţiei, a organigramei DGASPC, dar şi a nefinalizării investiţiilor în ceea ce priveşte casele protejate de tip familial  -  susține Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa a fost penalizată, în acest an, cu 25% din cotele defalcate din TVA pe venit care i se cuveneau.

Sancțiunea a fost aplicată deoarece nu au fost construite locuințe protejate asumate până la sfârșitul lui 2020. Din acest motiv, DGASPC este în criză financiară și nu dispune de fondurile necesare asigurării în totalitate a cheltuielilor salariale până la finele anului.

În cadrul discuţiilor, sindicatele prezente şi-au manifestat nemulţumirea faţă de această situaţie şi au anunţat că vor declanşa conflict de muncă, conform legislaţiei în vigoare.


Sindicatul Familia Constanţa şi Sindicatul Asistenţei Sociale şi Protecţiei Copilului Constanţa, afiliate la CNS Cartel Alfa, se pregătesc de proteste în următoarea perioadă.

Liderul Cartel Alfa Constanţa, Ion Caraignat spune că „cel târziu de săptămâna viitoare, se va lua o decizie cu prvire la acţiunile de proteste la nivel de instituţie".
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
DGASPC Constanța, în colaps? A fost penalizată de Ministerul Muncii cu 25% din buget! Ce măsuri a dictat șeful Consiliului Județean

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii