Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BOR Politicienii să evite confruntările politice motivate religios

ro

04 Aug, 2014 18:16 1414 Marime text
Biserica Ortodoxă Română (BOR) subliniază, într-un comunicat dat publicităţii azi, că are relaţii civilizate cu toate partidele politice, dar rămâne neutră din punct de vedere politic, în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod fundamentate pe canoane.
 
În acelaşi comunicat remis de Patrarhie, BOR dezaprobă confruntarea politică motivată religios, transmite Mediafax.
 
Patriarhia precizează că acest comunicat a fost remis după ce, în ultimele zile, în dezbaterile politice din media pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 au fost făcute referiri "nedrepte şi nedemne la adresa Bisericii Ortodoxe Române şi au fost exprimate opinii nefondate despre o presupusă implicare a acesteia în confruntările electorale".
 
Prin acelaşi comunicat, Patriarhia Română face apel la reprezentanţii clasei politice din România ca în dezbaterile electorale privind alegerile prezidenţiale din toamnă să evite confruntările politice motivate religios, deoarece, "potrivit legilor României, cultele religioase sunt factori ai păcii sociale (Legea 489/2006, art. 7, alin. 1), nu motive pentru învrăjbirea populaţiei".
 
Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat în 29 iulie, la Craiova, în faţa Consiliului Naţional al partidului, reuniune în care şi-a anunţat public decizia de a candida la Preşedinţia României, că nu îşi doreşte să fie acuzat că este român sau ortodox în ţara sa.
 
Deputatul PNL Petre Roman a comentat tema religiei în discursul lui Victor Ponta de lansare a candidaturii la prezidenţiale, catalogând-o drept una "foarte urâtă din toate punctele de vedere" şi menţionând că nu crede că îi va dăuna lui Klaus Iohannis în campania electorală.
 
La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu i-a adresat lui Ponta o scrisoare deschisă, în care i-a transmis, "ca de la ortodox la ortodox", că "nu e bine" să-şi facă "temă de campanie din religia unui posibil contracandidat".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii