Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Constanța a anulat acțiunea deschisă de Asociația Composesorală Borșa! Taxa de timbru pentru proces era de circa 475.000 de euro (MINUTA)

ro

28 Mar, 2024 15:15 580 Marime text
  • Potrivit datelor oficiale, taxa de timbru se ridică în proces la 2.357.766,27 de lei, adică peste 474.000 de euro, la cursul actual.
Procesul deschis la Constanța de către Asociația Composesorală Borșa pentru despăgubiri de peste 47 de milioane de euro pretinse de la Statul Român, Romsilva și alte instituții s-a terminat înainte de a începe!
 
Judecătoria Constanța a anulat cererea de chemare în judecată, pentru că nu a fost achitată taxa de timbru calculată pentru acest proces, suma ridicându-se la aproape 475.000 de euro.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 29316/212/2023, al cărui obiect este „acțiune în răspundere delictuală daune morale“.
 
Părți în proces sunt Asociația Composesorală Borșa, în calitate de reclamant, și, respectiv, pârâții Instituția Prefectului Județulul Maramureș, Comisia Județeană Maramureș pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor, UAT Orașul Borșa și Comisia Locală Borșa pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor.
 
Tot pârâți sunt și Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvică Maramureș, Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvică Maramureș - Ocolul Silvic Borșa și, nu în ultimul rând, Statul Român prin Ministerul Finanțelor.
 
Potrivit unui răspuns adresat membrului CSM Alin Ene pe pagina sa de Facebook de către reprezentanții Asociației Composesorale Borșa, prin cererea de chemare în judecată s-au solicitat „despăgubiri de 47.695.637 Euro pentru lipsa de folosință a 17.000 hectare teren forestier și daune morale de 100 Euro/an pentru fiecare din cei 1271 de membri composesori, pentru perioada 2005 – 2023“.
 
„Acțiunea a fost depusă la toate judecătoriile din România“, au spus reprezentanții Asociației, prin președintele Mihali Matei și av. Bogdan Ioan Tudor Todoran, conform sursei citate.
 
Totuși, la Constanța dosarul nu a mai apucat să se judece, acțiunea fiind anulată.
 
Potrivit datelor oficiale, taxa de timbru se ridică în proces la 2.357.766,27 de lei, adică peste 474.000 de euro, la cursul actual.
 
Taxa nefiind achitată de către Asociația Composesorală Borșa (în calitate de reclamant), acțiunea a fost anulată, iar procesul s-a sfârșit înainte de a începe.

Iată minuta Încheierii instanței:

„Dispune anularea cererii de chemare în judecată, având ca obiect pretenţii, formulate de reclamanta ASOCIAŢIA COMPOSESORALĂ BORŞA în contradictoriu cu pârâţii Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş, Comisia Judeţeană Maramureş pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Asupra Terenurilor; UAT Borşa, judeţ Maramureş; Comisia Locală Borşa pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor; Regia Naţională a Pădurilor Romsilva – Direcţia Silvică Maramureş; Regia Naţională a Pădurilor Romsilva — Direcţia Silvică Maramureş — Ocolul Silvic Borşa; Statul Român, prin Ministerul Finanţelor.. Cu drept de reexaminare în 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Judecătoria Constanţa”.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Facebook.com – Alin Ene, judecător – membru CSM
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Știri Portul Constanța
Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii