Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:39 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat din Lumina, reţinut după ce a fost prins că încerca să înşele reprezentanţii unui magazin

ro

26 Jun, 2015 09:28 684 Marime text
 
Pe baza probelor administrate în cauză de către Biroul de Investigare a Criminalităţii Economice Medgidia (BICE), Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia a formulat următoarea acuzaţie.
 
În perioada 21.06.2015 – 25.06.2015, suspectul D.D.T. folosindu-se de calitatea mincinoasă de „om de afaceri”, i‑a indus în eroare pe administratorii unui hotel din municipiul Medgidia, prin aceea că s-a cazat la respectivul hotel cu perioada declarată 21 iunie – 21 iulie, fără a avea intenţia să achite contravaloarea cazării, la solicitarea reprezentanţilor hotelului eschivându-se să plătească contravaloarea serviciilor de cazare. Prejudiciul cauzat este de 534 lei.
 
La data de 24 iunie, suspectul D.D.T, sub pretextul că îl va angaja la Asociaţia S, condusă de suspect, l-a determinat pe martorul M.S.R, de profesie contabil, să ateste în mod nereal că suspectul D.D.T. a realizat venituri nete de 12.000 lei în ultimele 12 luni, de la asociaţia respectivă, martorul procedând la întocmirea în fals a adeverinţei de venit.
 
În perioada 24 – 25 iunie, suspectul D.D.T, folosindu-se de înscrisul nereal sus menţionat, a încercat să achiziţioneze de la un magazin de electrocasnice cu punct de lucru municipiul Medgidia, în rate, produse electrocasnice (3 frigidere, 4 televizoare, aparat de aer condiţionat, 2 aragazuri, aparat de bărbierit, aparat de tuns, un aparat foto, o hotă, pe care suspectul şi le-a ales din magazin), fiind prins în flagrant de către poliţiştii din cadrul BICE şi condus la audieri.
 
Prin ordonanţa din 25 iunie, Poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Medgidia (BICE) au dispus reţinerea D.D.T. suspectului pentru 24 de ore, sub acuzaţia de înşelăciune, tentativă la înşelăciune şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în forma atestării unor împrejurări nereale, pentru o durată de 24 de ore, urmând ca faţă de acesta să se dispună în continuare măsurile legale.
 
Suspectul, în vârstă de 46 de ani, din comuna Lumina, judeţul Constanţa, a suferit în trecut două condamnări de nouă ani, respectiv trei ani închisoare, ambele pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, săvârşind prezentele fapte la scurt timp după eliberarea la termen.
 
Suspectul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la o condamnare definitivă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii