Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța! 9 persoane reținute de DIICOT! Oficial (FOTO+VIDEO)

ro

15 Mar, 2024 09:59 5604 Marime text


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța anunță vineri, 15 martie 2024, prin intermediul unui comunicat de presă că au „dispus, în trei cauze penale,  reținerea a 9 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc , trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație“.
 
„În prima cauză instrumentată, s-a reținut faptul că, un inculpat a introdus pe teritoriul țării din Spania, o cantitate de peste 1 kilogram de canabis destinată comercializării iar în baza unei înțelegeri prealabile  cu un alt inculpat au ridicat coletul, fiind prinși în flagrant imediat după ce  l-au preluat de la firma de transport“, conform DIICOT.
 
„Cercetările efectuate în cel de al doilea dosar penal, au reliefat că, în perioada ianuarie -martie 2024, 6 inculpați au procurat, deținut, intermediat și comercializat direct către consumatori din județul Constanța diferite cantități de droguri de risc și  mare risc precum și substanțe psihoactive (canabis, ketamină, cocaină, ecstasy, 4-CMC, 2C-B și 2MMC). În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate diferite cantități de droguri din categoriile menționate și substanțe cu efect psihoactiv, toate destinate comercializării, precum și alte mijloace de probă“, se mai arată în informarea oficiali a DIICOT.
 
„Referitor la cea de a treia cauză“, conform anchetatorilor, „s-a reținut faptul că un inculpat a deținut și comercializat cantități de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), către consumatori din județul Constanța“.
 
La data de 14.03.2024,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a  celor 9 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.
 
Acțiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul 1717/118/2024, Tribunalul Constanța a decis arestarea următorilor: „CAMBREA CĂLIN MATEI, CRANGĂ VLADIMIR IOAN, DIACONU CRISTIAN , ION CRISTIAN IONUȚ , ZIEN OASIM , pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.03.2024 până la data de 12.04.2024, inclusiv“. în dosarul 1718/118/2024, tribunalul a dispus „arestarea preventivă a inculpatului DRÎND LUCIAN EDUARD“, iar în dosarul 1724/118/2024 instanța a dispune arestarea preventivă a inculpaţilor „BĂJENARU CRISTIAN“ şi „CONSTANTIN ROBERT IONUŢ“.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Mandatele de arestare emise de Tribunalul Constanța au fost contestate la Curtea de Apel Constanța.



 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Milioane de dolari în criptomonede
Mascații din Constanța au participat la un mega dosar DIICOT! Oficial (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii