Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tone de bomboane contrafăcute, reținute de către inspectorii vamali de la Constanța Sud (FOTO)

ro

25 Mar, 2024 13:05 540 Marime text

Sursa foto: AVR


 
  • Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanța Sud au reținut peste 13 tone de bomboane, 5 tone de pahare din carton și 3.000 lenjerii de pat susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 4.000.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale cu sediul în România și Ucraina, potrivit Autorității Vamale Române (AVR).
 
Conform sursei citate, în data de 22 martie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanța Sud – Direcția regională vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale cu sediul în România și Ucraina.
 
Ca urmare a controalelor, inspectorii vamali au descoperit peste 13 tone de bomboane, 5 tone de pahare din carton și 3.000 lenjerii de pat susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 4.000.000 lei.
 

 „În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazurilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor ”, transmite AVR.
 

 .
 Citește și
Descoperiți de polițiștii de frontieră, lângă Rasova, județul Constanța, în timp ce transportau 3000 litri de motorină furată (VIDEO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii