Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:02 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Atenţie la ceaţă!

ro

24 Jan, 2016 08:26 723 Marime text
 
Pentru judeţele Clăraşi, Teleorman, Giurgiu şi Dolj, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări nowcasting de ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, valabile până la ora 10:00.
În judeţul Teleorman, mai afectat de ceaţă este DN6(E70). Vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.
 
Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere nedorite, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române îi sfătuieşte pe conducătorii auto care circulă pe drumurile din judeţele afectate de ceaţă, să manifeste prudenţă sporită la volan, să evite depăşirile, să păstreze distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire (iar dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).

De asemenea, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 08:15, traficul rutier pe drumurile naţionale (europene) care tranzitează judeţul Brăila se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind sub 100 de metri şi, pe alocuri, sub 50 de metri.
 
Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire.

De asemenea, în judeţul Caraș-Severin, DN57 Cozla – Șvinița este închis din cauza căderilor de pietre de pe versanți. Poate fi folosită următoarea rută ocolitoare: DN57 Moldova Nouă – Oraviţa - Anina – Bozovici – Iablaniţa - Plugova.
 
 
Reamintim că, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).
 
 De asemenea şi DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.
 
 Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu, circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
 
În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).
 
 Rute ocolitoare pentru traficul greu:
 
pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone: DN10 Buzău – Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov;
 
pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone: DN1B Buzău – Ploieşti, DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.
 
Conform mesajului de atenţionare cu cod galben, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea se păstrază deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării, până în data de 25 ianuarie. Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade iar izolat vor coborî şi până la -28 ... -25 de grade.  
 
În zonele în care temperaturile sunt ceva mai ridicate pe timpul zilei, zăpada de pe marginea drumurilor începe să se topească, iar când temperaturile scad, mai ales pe timpul nopţii, se pot forma pelicule de gheaţă. Atenţie la viteza cu care se circulă!

Ti-a placut articolul?

Comentarii