Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:02 17 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție ce teren achiziționați la Valu lui Traian pentru a vă construi o locuință. Ce recomandă Primăria Valu lui Traian

ro

12 Oct, 2017 17:02 4119 Marime text
Reprezentanții Primăriei Valu lui Traian atrag atenția cu privire la lotizările ce se execută sau au fost executate în extravilan.
 

”Deși am emis avertizări constante,  în ultimii ani tot mai multe persoane vin la sediul Primăriei pentru a se plânge că au achiziționat un lot de teren și abia ulterior au aflat că aeesta face parte din extravilan și nu se poate construi pe el. Pe această cale atragem din nou atenția persoanelor interesate în achiziționarea unui lot de teren pentru construcție locuință în Valu lui Traian să verifice cu atenție documentele puse la dispoziție de vânzător și să se asigure că ceea ce cumpăr este ceea ce au vizionat efectiv în teren”  - au precizat reprezenții Primăriei Valu lui Traian. 

 
De asemenea, aceștia au posibilitatea solicitării unui certificat urbanism de informare de la sediul primăriei. Acest document le va certifica în mod oficial regimul terenului pe care doresc sa îl cumpere. Certificatul poate fi solicitat de orice persoană interesată, fiindu-i necesar doar un extras de carte funciară luat de la promitentul vânzător. Un aspect, la fel de important, este solicitarea de astfel de certificate în condițiile în care se cumpără un imobil cu acces dintr-o alee, nu dintr-o stradă principală.
 
Atenție! Primaria nu face investitii in retele utilitare și infrastructura pe aleile private. Dezvoltatorii privati care au lotizat terenuri cu acces dintr-o alee au obligatia asigurarii abia ulterior având dreptul sa solicite autorizatii de constructie. Si aceasta este o capcană în care cad deseori persoanele ce achizitioneaza imobile în comună.
 
În aceeasi situatie se află și zonele în care vânzătorii prezinta cumpărătorilor un Plan Urbanistic Zonal aprobat, dar « uita » sa le spuna si in ce eonditii vor putea construe.
 
În concluzie, Primaria Valu lui Traian insista ca cei care cumpara proprietati la limita intravilanului sau in zone unde observa că nu au alte case in jur sa vină la sediu pentru a se informa INAINTE de semnarea contractului de vanzare cumparare. În caz contrar, orice plangere ulterioara este tardiva.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii