Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Viteza de deplasare spre/dinspre Valu lui Traian va fi de 70 de km/h

ro

20 Feb, 2024 13:19 983 Marime text
foto: Primăria Constanța
Atenție șoferi! Viteza de deplasare spre/dinspre Valu lui Traian va fi de 70 de km/h


Primăria Constanța și Inspectoratul Județean de Poliție Constanța au găsit o cale comună în beneficiul conducătorilor auto pentru fluidizarea traficului rutier pe tronsonul de drum delimitat de strada Crețoiu și bulevardul I.C. Brătianu, nr. 284 A(sens giratoriu). Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța a avizat favorabil schimbarea vitezei de deplasare spre/dinspre Valu lui Traian de la 50 la 70 de km/h în data de 20 februarie 2024.

Precizăm că Primăria Constanța a solicitat încă de la preluarea în administrare a acestui sector de drum intens circulat ca viteza de deplasare să fie de 70 de km/h, dar, în scopul prevenirii accidentelor rutiere, solicitarea nu a primit aviz favorabil din partea Serviciului Rutier, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

Chiar dacă acest sector de drum a fost reîncadrat în categoria funcțională a drumurilor de interes local, riscul de producere a accidentelor este unul minor, nu înregistrează trafic pietonal, nu sunt treceri de pietoni în zonă sau case, iar reducerea vitezei de deplasare nu ar face decât să îngreuneze traficul rutier.

Creșterea vitezei de circulație la 70 km/h pe acest sector aglomerat ar contribui la fluidizarea traficului și la reducerea timpilor de condus pentru șoferi, am mai punctat sursa citată.




Citește și:

Trafic îngreunat la intrarea în Constanța din cauza limitei de viteză de 50 km/oră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii