Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:01 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artele vizuale se mută la Vama Veche Vama Sub Lumini de Oscar

ro

16 Jul, 2014 16:37 1054 Marime text
Iubitorii artelor sunt așteptați la Vama Veche, în perioada 22 – 31 august 2014, pentru a se bucura de soare, mare și de ediția aniversară, a cincea, a Festivalului de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar (VSLO). Festivalul aduce în prim plan manifestări din sfera fotografiei, a filmului și picturii, oferind pasionaților posibilitatea de a viziona expoziții, vernisaje și proiecții de filme în premieră dar și de a participa la seminarii și cursuri de specializare susținute de artiști recunoscuți național și internațional.
 
Vama Sub Lumini de Oscar este primul festival din România care oferă posibilitatea pasionaților de a participa gratuit la zece zile de cursuri de specializare în tehnicile fotografiei, filmului și picturii, la zeci de vernisaje și expoziții de fotografie. De asemenea, este singurul festival în care se desfășoară în paralel 14 workshopuri de fotografie, cinci de film, proiecții foto și de film, cursuri teoretice și concursuri zilnice cu premii. Toți participanții la festival vor avea, de asemenea, posibilitatea de a concura și pentru marele trofeu VSLO care va fi oferit pentru cea mai reușită lucrare.
 
Director al Festivalului este Cătălin Rudolf, iar printre invitații speciali ai secţiunii foto ai acestei ediții se numără fotograful Marek Czarnecki, câștigător a  șapte premii de fotografie "British Institute of Professional Photography", echivalentul Oscarurilor cinematografice, Ahmad Kavousian, specializat în fotojurnalism și unul dintre puținii fotografi care au reușit să imortalizeze imagini în cadrul revoluției islamice din Iran din 1979 sau Michail Moscholios, autor al numeroase expoziții internaționale, al cărui punct forte este fotografia de stradă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii