Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vernisajul expoziției de arte vizuale „ETAJ 3”, găzduit de Muzeul de Artă Constanța

ro

01 Feb, 2024 10:44 779 Marime text
Sursa foto: Muzeul de Artă Constanța
Muzeul de Artă Constanța găzduiește vernisajul expoziției „ETAJ 3” (expoziție de arte vizuale) care reunește creații artistice semnate de artiști vizuali constănțeni, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța Unu.
 
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 3 februarie, de la ora 15:00.
 
„Expoziția propune lucrări de pictură, grafică, ceramică, instalație și tapiserie, care relevă o paletă diversă de exprimări stilistice și care pun în valoare preocupările și viziunile particulare creatoare ale expozanților”, precizează Muzeul de Artă Constanța în comunicatul de presă.
 
Iată ce declară criticul de artă Cristina Gelan cu privire la expoziție:
 
„Proiectul expozițional vorbește despre versatilitatea și fragilitatea materialității, despre esența și substanța acesteia, despre simbioza dintre ineditul formei și materialitatea culorii și îndeamnă la meditație asupra complexității existenței și a sensului vieții. Creațiile artistice prezente în expoziție sunt expresie a unor repere identitare creatoare; ele surprind trăiri estetice, stări de spirit, gânduri, sentimente, într-o serie de compoziții figurative sau abstracte, care cristalizează în privitor emoții, trăiri, gânduri și invită la meditație și introspecție”.
 
Expoziția este curatoriată de Mariana Constantinescu, iar în deschiderea acesteia va vorbi criticul de artă Cristina Gelan.
 
Expoziţia „ETAJ 3” este organizată sub egida Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Constanţa UNU, și va fi deschisă publicului în perioada 3–29 februarie 2024.
 
Citește și:
Trei artiste din Constanța prezintă expoziția „INSOMNIA” la Muzeul de Artă din oraș
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii