Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anastasia Stoiciu își va expune lucrările din cadrul expoziției „Balchik”. Unde și când va avea loc evenimentul

ro

17 May, 2023 14:32 1507 Marime text


Centrul Cultural Dvoreka din Balchik va vernisa la Palatul Regina Maria - „Cuibul liniștit”, joi 18 mai 2023, la ora 18.00, expoziția Balchik  sub semnătura Anastasiei Stoiciu.
 
Graficiana Anastasia Stoiciu este doctor în arte vizuale și lucrează ca referent de specialitate la Muzeul Național Cotroceni.
 
Manifestarea care va avea loc la Centrul Cultural Dvoreka din Balchik în perioada 18-30 mai 2023, este cea de a opta expoziție personală a artistei. Tema aleasă este una des întâlnită în creația acesteia, respectiv peisajul urban.
 
Expoziția cuprinde peste 50 de lucrări experiment în tehnicile și manierele graficii tradiționale și moderne: gravură, acuarelă, tehnici mixte, digital print, fine print, afiș etc., impresii vizuale asupra palatelor Reginei Maria de la Cotroceni și de la Balcik.  
 
Pe 27 mai, ora 13.00, Anastasia Stoiciu va realiza, în colaborare cu Institutul Cultural Român, un tur ghidat, pentru cei interesați, în Galeria Tunel de la Centrul Cultural Dvoreka, unde este amplasată expoziția.
 
Partenerii acestei manifestări sunt: Centrul Cultural Dvoreka, Balchik, Institutul Cultural Român și Uniunea Artiștilor Plastici din România.
 
Alte expoziții personale ale Anastasiei Stoiciu au fost:
  • martie 2023 - ADAM PUSLOJIC 80  Muzeul Național al Literaturii Române;
  • august- octombrie 2020 - ACUARELATELIER, Muzeul Național al Literaturii Române, curator, academician Mircia Dumitrescu;
  • februarie -  aprilie 2019 - „Palatul Cotroceni“, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea;
  • mai - august 2019 - ANASTASIA, la Muzeul Național al Unirii, Alba Iulia;
  • octombrie 2018 -  Palatul Cotroceni la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța;
  • noiembrie - decembrie 2018  - „Timpuri și anotimpuri la Palatul Cotroceni” la Muzeul Național Cotroceni, București;
  • martie - aprilie 2017 - „NICHITA AZI”, expoziție alături de academicianul  Mircia Dumitrescu, la Galeria Romană din București, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.
A mai fost curator al simpozionului „NICHITA AZI”, la care au mai participat academicienii Eugen Simion și Adam Puslojic din Serbia, alături de Ion Caramitru, managerul Teatrului Național București.

Conform CV-ului ei, Anastasia Stoicu a fost coordanatorul proiectului „România 160. Unirea Principatelor Române” ce a avut loc la Muzeul Național Cotroceni, în ianuarie 2019. Tot în 2019, în februarie, ea a fost coordonatorul proiectului „Conexiuni Convergente. Artă Contemporană Republica Moldova”. 
 
Artista a mai participat la numeroase expoziții de grup, naționale și internaționale, precum: Bele Noci, White Nights, Majdan Art, Serbia; Ex Libris Brâncuși, Tesalonik, Grecia și Edirne, Turcia, în colaborare cu Institutul Cultural Român,  Salonul de Plastică Mică Brăila, Pig- A slaughter Story 2- Muzeul Țăranului Român, București, Bienala Naţională de Artă „Camil Ressu”, Galaţi; Bienala Internațională de Artă Contemporană „Ion Andreescu”, Buzău, Bienala de Grafică „Constantin Găvenea”, Tulcea, BIAMT, Timișoara, Gestul în desen. Desenul pe pânză, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Artă Vizuală Galați, Bienala de Carte Bibliofilă și de Carte Obiect - Muzeul Național al Literaturii Române; Călător în timp și spațiu, Muzeul Național al Literaturii Române; ”Semn Grafic” expoziție de Artă Vizuală, ”Centrul de Cultură Arcuș”, Sf.  Gheorghe etc..
 
A obținut, printre altele, Premiul pentru Cultură, acordat de Comisia Națională a României pentru UNESCO, pentru merite excepționale în organizarea și promovarea simpozionului Ex Libris Brâncuși 2016-2026. Ea a mai obținut medalia „Constantin Popescu”, în decembrie 2016, acordată de Consiliul Județean Dâmbovița „pentru susținerea și promovarea gravurii prin diverse manifestări culturale de profil cu caracter național și internațional”, dar și premiul de excelență „pentru merite deosebite în organizarea Simpozionului Ex Libris Brâncuși”, în cadrul muzeului de Artă Ploiești, în septembrie 2016.

Potrivit CV-ului, Anastasia Stoiciu a fost director de publicitate/știri la Radio Constanșa, din 1993 până în 1994. Ea a desfășurat și o activitate editorială la ziarul Telegraf și la Neptun Constanța, unde a fost redactor între 1994 - 1996. 
 
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 18-30 mai a.c.

Citește și:

#ConstanțaEsteBine Constănțeanca Anastasia Stoiciu expune la Muzeul Național al Literaturii Române

Astăzi, de la ora 13, la Muzeul de Artă Vernisajul expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză“

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii