Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă Constanța, gazda unei expoziții a studenților și absolvenților de la Universitatea Națională de Arte București

ro

03 Oct, 2023 12:18 744 Marime text
Foto: Muzeul de Artă Constanța

Mirecuri, 4 octombrie 2023, de la ora 16.00, la Muzeul de Artă Constanța se va deschide expoziția „ÎNCEPUTURI. FINALURI. La UNA”.
 
Expoziția prezintă creațiile studenților și absolvenților de dată recentă ai Universității Naționale de Arte din București.
 
„Expoziția de față face parte din cadrul unui parteneriat între cele cele două instituții de arte vizuale din România. Muzeul de Artă din Constanța și-a propus întotdeauna între misiunile sale promovarea nu doar a patrimoniului cultural-artistic tradițional, ci și pe cel contemporan. Evenimentele organizate aici numai în anul în curs dovedesc cu prisosință acest lucru”, transmite Muzeul de Artă Constanța în comunicatul de presă.
 
Cu această ocazie, este adusă în atenția publicului o selecție din lucrările pe care studenții diverselor departamente din cadrul Universității Naționale de Arte București le-au realizat în decursul ultimilor doi ani. Realizarea unei licențe sau disertații, ori a temelor de la orele de atelier, reprezintă în sine o provocare; în plus, apare încă una: descoperirea propriei „voci”, al propriului demers artistic în vederea conturării unei individualități artistice. Bucuria și interesul pe care tinerii studenți l-au dovedit în abordarea problemelor mai sus amintite se observă și în lucrările lor: creații uneori ludice, care debordează de inocență și optimism, alteori ironice sau purtătoare al unor mesaje puternic imersate în realitățile trăite.
 
ÎNCEPUTURI. FINALURI. La UNA. reprezintă atât confirmarea talentului tinerilor care expun, cât și o promisiune: perspectiva unei continuări, promisiunea neîntreruperii explorărilor artistice personale și al eforturilor în desăvârșirea amprentei artistice.
 
După cum se arată în comunicat, curatorul este Liviu Epuraș și expoziția este deschisă în lunile octombrie și noiembrie 2023.
 
Citește și:
Expoziție de pictură la Muzeul de Artă Constanța. „Am fost atras de unicitatea spațiului dintre Dunăre și mare, de lumina și culoarea specifice lui”
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii