Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajații Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța intră în grevă japoneză. De ce a fost luată această decizie

ro

05 Jun, 2018 19:15 2587 Marime text
Angajații Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța vor fi mâine în grevă japoneză. Motivul pe care vor recurge la această acțiune de protest o reprezintă salarizarea, mai exact scăderile veniturilor ce au avut loc după intrarea în vigoare a noii legi a salarizării. Angajații CMSN Constanța vor participa și la o acțiune de protest ce va avea loc pe platoul din fața Prefecturii Constanța.
 
Contactat telefonic, directorul CMSN, Adrian Bîlbă, a declarat pentru ZIUA de Constanța că este o grevă japoneză cauzată de salarizare.
 

”Condițiile de salarizare sunt unele foarte dificile, în contextul în care, de la 1 ianuarie 2018 conform noii legi a salarizării oamenii și-au pierdut sporurile pe care nu am mai putut să le acordăm. Mai exact, muzeele de importanță județeană trebuie să îndeplinească toate cele trei criterii între care boli profesionale sau accidente de muncă, pentru a putea primi sporuri pentru condiții periculoase. Adică, prin această lege, Guvernul a ridicat nivelul salarizării, diferențiat, nu la toată lumea, la unii chiar scăzând venitul în urma acestei legi. De la 1 ianuarie, când a intrat legea în vigoare și s-au constatat scăderile la venituri, s-a mers pe calea legală pentru a rezolva problema. S-au constituit ca și sindicat, au fost efectuate demersuri la DSP Constanța, la Consiliul Județean Constanța, la Ministerul Muncii, dar la niciunul nu s-a primit răspuns favorabil. Din cauza salarizării, astăzi o casieră și-a dat demisia, după ce ieri o altă angajată tot de la casierie a luat aceeași decizie. Salariul unei casiere ajunge la 1200 lei net, din care  li se reține conform legii garanție de gestiune, în condițiile în care vând sute de bilete în fiecare zi. Suntem o instituție cu jumătate de milion de turiști pe an. Eu preluat-o la 120.000 de turiști și am adus-o la 500.000 de vizitatori, cu același număr de angajați. Nu suntem singurii, dar suntem printre puținii rămași ca prost plătiți”- a declarat pentru ZIUA de Constanța, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bâlbă. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii