Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începând de astăzi, farmaciile intră în grevă japoneză. Care sunt nemulțumirile

ro

18 Oct, 2023 15:22 1281 Marime text

Sursa foto: Pexels


 
  • Asociația Farmaciilor Independente Ethica a anunțat miercuri că farmaciile membre, precum și alte farmacii din țară, intră de astăzi în grevă japoneză pe termen nedeterminat, pentru a protesta față de nealocarea fondurilor necesare achitării restanțelor către farmacii, aferente medicamentelor eliberate asiguraților, potrivit Știripesurse 
 
 Una din nemulțumirile farmaciștilor este că sumele care trebuiau să fie decontate farmaciilor pentru medicamente eliberate pacienților în luna iunie nu au fost încă virate către farmacii, conform sursei citate.

Un alt motiv de nemulțumire ar fi stabilirea unui termen de plată mai scurt pentru farmacii privind medicamentele eliberate, în acord cu termenele de plată deja prevăzute pentru ceilalți furnizori de servicii medicale în relație cu casele de asigurări de sănătate.

„Din respect și devotament pentru pacienți, farmaciile continuă să elibereze medicamente compensate și gratuite, în măsura în care se vor putea aproviziona de la distribuitori”, specifică reprezentanții farmaciștilor.


Citește și
Controale în farmaciile din România! Se verifică legalitatea eliberării medicamentelor care conțin oxicodonă și fentanyl.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii