Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:19 18 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația de la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța a ajuns în instanță

ro

24 Sep, 2021 00:00 1260 Marime text
  • Plângerea depusă de către avocatul de la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” a fost înregistrată
 
După greva japoneză de la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” în prima zi de școală, conducerea unității de învățământ își caută dreptatea în instanță.
 
Pe rolul Tribunalului Constanța, a fost înregistrat dosarul 7144/118/2021, unde reclamantă este Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, iar obiectul dosarului este anulare act administrativ, fiind vorba de o Hotărâre de Consiliu Local din iunie 2021. Dosarul a fost înregistrat pe 22 septembrie, pe secțiua Contencios administrativ.
 
Este vorba, mai exact de Hotărârea de Consiliu Local 203/30.06.2021 prin care s-a încetat aplicabilitatea prevederilor art. 1 alin 4. Și art. 4 din HCL 359/2018 privind modificarea anexel la HCL nr. 335/2011 privind transmiterea unor imobile, aparținând domeniului public al municipiului Constanța din administrarea RAEDPP Constanța în administrarea unităților de învățământ preuniversitar de stat.
 
Contactat telefonic de către redacția ZIUA de Constanța, directorul instituției, Sorin Cernăianu a precizat următoarele: „Noi am demarat procedurile, pentru copiii și părinții și colegii de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica”. Avocatul a urmat toate procedurile – a depus la Prefectura Constanța, a primit răspuns negativ, iar acum a depus plângerea în instanță”. Directorul școlii a mai punctat că toate aceste proceduri vor urma calea legală și că interesele sale, în calitate de manager de instituție se bazează pe interesul părților implicate în bunăstarea copiilor.
 

Greva japoneză

 
La începutul anului școlar, pe 13 septembrie a.c. a fost organizată o grevă japoneză la sediul școlii. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții unității de învățământ este vorba despre lipsa de spațiu suficient, astfel încât cei 1.460 de elevi ai instituției nu beneficiază de baza materială a laboratoarelor, a bibliotecii și nici de sală de sport.
 
„Suntem consternați de faptul că factorii decidenți din administrația locală nu au găsit soluții optime pentru rezolvarea acestei probleme ce afectează o comunitate mare de elevi și de părinți, problemă cunoscută, de altfel, încă de pe vremea administrației Făgădău. Acțiunea noastră nu va afecta procesul instructiv-educativ“ - au precizat reprezentanții unității de învățământ. 
 
În legătură cu HCL-ul amintit mai sus, precizam că prin HCL 203/30.06.2021 s-a încetat aplicabilitatea prevederilor art. 1 alin 4. Și art. 4 din HCL 359/2018.
 
Prin HCL 359/2018, s-a aprobat transmiterea din administrarea Consiliului local în administrarea unității de învățământ situate pe strada Flămânda, a imobilului din b-dul Tomis nr. 153. Mai exact, este vorba de o cantina (P+subsol) – 735 mp, internat (P+3) – 700 mp, sală gimnastică (P) – 525 mp și teren de 6.979 mp.

 

Justificarea preluării obiectivelor

 
Conform municipalității, justificarea hotărârii a fost precizată de către inițiatori.
 
„Având în vedere prioritățile, obiectivele și acțiunile Programului Operațional Regional Regiunea de Dezvoltare Sud Est 2021-2027, respective îmbunătățirea accesului la servicii de calitate și favorabile incluziunii în educație, formare și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurii educaționale au fost identificate și incluse în lista de proiecte prioritare a municipiului Constanța mai multe unități școlare în vederea pregătirii documentației tehnico-economice necesară depunerii spre finanțare a proiectelor.
 
Astfel, în lista de proiecte se regăsește atât proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale nr. 30 Gheorghe Țițeica, Constanța”, cât și proiectul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Tehnologic Tomis”, pentru ambele proiecte fiind prevăzute sume în vederea elaborării documentației tehnico-economice.
 
Prin proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale nr. 30 Gheorghe Țițeica, Constanța”, se vor propune lucrări de reabilitare, modernizare și de extindere, în vederea asigurării unor spații optime, desfășurării activităților educative în condiții moderne și europene.
 
Totodată, proiectul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Tehnologic Tomis” prevede reabilitarea și dotarea tuturor construcțiilor și anexelor afernete imobilului situate în bulevardul Tomis nr. 153 (inclusiv cele date în administrarea Școlii nr. 30).
 
Prin urmare, considerăm oportună inițierea unui proiect de hotărâre de transmitere a imobilelor din administrarea Școlii Gimnaziale nr. 30, în administrarea Liceului Tehnologic Tomis, astfel încât, proiectele propuse spre finanțare să îndeplinească obiectivele finale, motiv pentru care vă rugăm să întreprindeți demersurile necesare, în cel mai scurt termen, dar nu mai târziu de data de 15.06.2021”, se arată în justificare. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Grevă japoneză la Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” în prima zi de școală

 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii