Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni de protest în Vămi! Vameșii anunță greve japoneze ca prim pas

ro

17 Dec, 2023 18:37 861 Marime text



 
  • Membrii Sindicatului Național Meridian, salariați în cadrul Autorității Vamale Române, vor iniția în data de 20.12.2023 o acțiune de protest sub forma unei greve japoneze, ce se va manifesta prin purtarea de către aceștia a unei banderole de culoare alba, potrivit membrilor Sindicatului Național Meridian, salariați în cadrul Autorității Vamale Române.
 
La această acțiune vor participa angajați din cadrul birourilor vamale de frontieră și de interior, ai direcțiilor regionale vamale și aparatului central al Autorității Vamale Române.
 

„Principalele nemulțumiri ale personalului vamal sunt legate, în principal,  de condițiile de muncă asigurate și de neacordarea unor drepturi salariale la care sunt îndreptățiți. În ceea ce privește condițiile de muncă acestea se prezintă sub orice critică. Astfel clădirile  în care își desfășoară activitatea sunt într-o stare avansată de degradare din cauza faptului că nu au fost alocate de-a lungul anilor fondurile necesare. În acest moment sunt angajați care tremură, la propriu, atât în birouri, pentru că nu este asigurată încălzirea acestora cum este cazul la Craiova, Tulcea, Vrancea ș.a, sau la frontieră, pentru că de mai mult de 10 ani nu a fost asigurată uniforma de lucru. Lipsa resurselor financiare a dus la deteriorarea continuă a acestei  situații, nefiind asigurate în unele locuri nici măcar serviciile de curățenie sau pază”, transmit aceștia, în revendicările lor.

Potrivit sursei, condițiile nu sunt mai bune nici în ceea ce privește dotările de care dispun referitoare la desfășurarea activității, atât în ceea ce privește aparatura de control (scannere) cât și în cazul celei de birou (calculatoare, imprimante etc).

 

„Unele unități ar trebui uneori închise, dacă angajații nu și-ar cumpăra din banii lor cele necesare activităților zilnice (rechizite, tonere imprimantă ș.a.)”, mai spun reprezentanții sindicatului. 
 

Totodată, deși lucrează în aceleași condiții cu alte categorii de personal, cum este cazul la frontieră, „aceștia sunt discriminați și nu beneficiază de aceleași drepturi sau de plata zilelor de sâmbătă, duminică și sărbători legale lucrate”, punctează sindicatul.
 

„Deși am înștiințat și am solicitat de-a lungul timpului rezolvarea acestor probleme, din păcate, nu există încă semnale că vor fi soluționate prea curând. Urmare a faptului că limita răbdării angajaților a ajuns la un nivel critic, are loc în prezent o consultare în rândul membrilor de sindicat cu privire la declanșarea și a altor forme de protest, acțiunea organizată acum reprezentând doar o primă etapă”, subliniază sursa.
 
 

Citește și
Autoritatea Vamală Română promovează procedurile vamale simplificate pentru facilitarea comerțului cu Turcia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii