Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:36 25 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociațiile de Elevi organizează grevă japoneză în această săptămână

ro

10 Jan, 2022 13:07 812 Marime text
  • Elevii din învățământul românesc continuă acțiunile împotriva noului ordin al Ministerului Educației carea stabilește noi criterii de acordare a burselor de merit.

„Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM) anunță că, în săptămâna 10-16 ianuarie, elevii vor organiza o grevă japoneză în semn de protest față de tăierea burselor.

Luni, elevii din mai multe licee din 6 județe ale țării au pornit o grevă japoneză față de schimbările criteriilor de acordare a burselor.

Astfel, elevii vor purta în următoarea săptămână, pe durata orelor de curs, la braț, o banderolă albă, pentru a protesta față de modificarea abuzivă a criteriilor de acordare a burselor.

„În urma protestului organizat de asociațiile de elevi, Ministerul Educației a declarat faptul că nu va modifica înapoi criteriile de acordare a burselor. În acest sens, asociațiile de elevi vor continua cu acțiuni, lansând o petiție și începând o grevă japoneză, precum și vor acționa în instanță ordinul respectiv. Îndemnăm toți elevii care își vor pierde bursa în urma modificărilor aduse, precum și elevii ce doresc să fie solidari cu colegii lor, să poarte în această săptămână o banderolă albă la mână!”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de către Asociația Elevilor din Constanța.“

Sursă foto: Asociația Elevilor din Comstanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii