Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 91% din respondenți nu se simt în siguranță în spitalele din România

ro

11 Oct, 2021 00:00 1519 Marime text

 
  • 91% dintre respondenți au votat pentru NU vis-a-vis de siguranța în spitalele din România. 
Spitalele din România, o reală bombă cu ceas.
 
A fost la început de lună, dar tragedia nu poate fi uitată: incendiul de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.
 
O astfel de tragedie nu poate și nu trebuie să fie uitată, iar lucrurile nu trebuie lăsate să se repete!
 
În prezent, o anchetă a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța este în plină desfășurare, pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii incendiului și responsabilitatea persoanelor implicate.

În acest context, ZIUA de Constanța a lansat un sondaj de opinie cu următoarea întrebare: „Vă simțiți în siguranță în spitalele din România?“    

 91% dintre respondenți au votat că nu se simt în siguranță în spitalele din România, în timp ce doar  9% cred că se simt în siguranță.
 


 Președintele României, Klaus Iohannis a făcut precizări pentru ZIUA de Constanța, despre siguranța spitalelor din România.
 
„Sunt medici foarte buni, personal medical foarte bun și ei au toată admirația și considerația mea, dar din cauza crizei sanitare care pune o presiune nemaintâlnită pe întregul sistem de sănătate, în spitalele din România, din păcate, am avut accidente, dar aceste accidente, în unele situații, sigur ar fi putut fi evitate dacă anumite măsuri s-ar fi respectat.

Este aboslut regretabil și ultima catastrofă pe care am avut-o la Constanța arată că, pe de-o parte medicii stau 24/24 ca să îngrijească bolnavii și, pe de altă parte, dintr-un accident se pot întâmpla astfel de catastrofe.

De aici să nu tragem concluziile greșite - spitatele din România, așa cum sunt ele, funcționează cu un personal dedicat, care lucrează nu doar pentru a protekja pacienții, ci și pentru a-i face bine”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis. 

Citește și: ZIUA LIVE. „Mi s-a luat dreptul să aflu dacă mama mea, până la urmă, se făcea bine“ 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii