Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reteaua de apa din Aliman, reabilitata in trei luni

ro

25 Jun, 2010 04:30 1797 Marime text
aliman_primar_gheorghe_topalu_02.jpgAdministraţia locală din Aliman a demarat lucrările la sistemul de alimentare cu apă în localitate. Primarul comunei, Gheorghe Topalu, ne-a declarat că reţeaua ar putea fi gata în toamnă.

„Peste trei luni de zile va fi gata reţeaua de apă în Aliman", a afirmat edilul. Primăria comunei Aliman a atribuit contractul de lucrări prin licitaţie, la procedura de achiziţie prezentându-se nu mai puţin de şapte societăţi comerciale dispuse să reabiliteze reţeaua de apă în această localitate. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, câştigătoare fiind desemnată oferta SC Nimada SRL Constanţa. Valoarea estimată a lucrării a fost de 1.223.380 lei fără TVA, preţul de atribuire fiind de 645.982,17 lei fără TVA.

Un alt obiectiv pe care autoritatea locală din Aliman vrea să-l definitiveze cât mai repede este reconstrucţia sediului administrativ al primăriei. Este vorba mai exact despre renovarea, recompartimentarea şi etajarea sediului primăriei. În anunţul de atribuire a lucrării publicat anul trecut în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice se precizează că plata lucrărilor se va face pe parcursul exerciţiilor financiare ale anilor 2009 - aprilie 2011, în funcţie de disponibilităţile autorităţii contractante. Valoarea estimată a lucrărilor de renovare a sediului primăriei a fost de aproximativ 5,5 miliarde lei vechi fără TVA, contractul fiind atribuit la 325.395,28 lei fără TVA. „Sperăm că sediul va fi gata în luna septembrie", ne-a declarat primarul Gheorghe Topalu. În momentul de faţă, primăria îşi desfăşoară activitatea în sediul căminului cultural din Aliman.

O prioritate pentru primar este şi pregătirea unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar. Edilul ne-a declarat că în prezent se fac retuşuri la grădiniţele din Aliman şi Dunăreni, care vor fi gata în trei săptămâni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii