Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitați de marcă Vineri, meciul care marchează retragerea din cariera sportivă a campionului Horia Tecău

ro

10 Jun, 2022 00:00 1799 Marime text

 
  • Constănțeanul a petrecut 18 ani în circuitul profesionist, cucerind 38 de trofee la dublu și disputând alte 24 de finale.
 
Sala Polivalentă BT Arena din Cluj găzduiește, vineri, 10 iunie, de la ora 17.30, un eveniment special în cadrul celei de-a treia ediții a „Sports Festival“: meciul care marchează retragerea din cariera sportivă a fostului jucător de tenis din Constanța Horia Tecău, printre altele, vicecampion olimpic și triplu câștigător de Grand Slam la dublu și dublu mixt.
 
Marele sportiv o va avea alături la acest eveniment deosebit pe Simona Halep, dar și pe suedezul Robert Lindstedt (fost partener de dublu de-al său) și pe Andrei Pavel. După o carieră prodigioasă în sportul alb, Horia Tecău (37 de ani) a decis în finalul lui 2021 să pună punct participării la turnee. Horia a petrecut 18 ani în circuitul profesionist, cucerind 38 de trofee la dublu și disputând alte 24 de finale. El a cucerit trei titluri de Grand Slam, două la dublu masculin (Wimbledon în 2015 și US Open în 2017, alături de olandezul Jean-Julien Rojer) și unul la dublu mixt (Australian Open în 2012, împreună cu americanca Bethanie Mattek-Sands).
 
Totodată, jucătorul constănțean  a susținut și cinci finale în turnee de Grand Slam: în 2010, 2011 și 2012 la Wimbledon (cu Robert Lindstedt), în 2014 și 2016 la Australian Open (la dublu mixt). La finele lui 2021, a participat. la dublu masculin, cu Kevin Krawietz, la Turneul Campionilor, la care mai evoluase de șase ori în anii anteriori (alături de Robert Lindstedt - de două ori şi de Jean Julien Rojer - de patru ori) în ediţiile din 2011, 2012, 2014, 2015 (când a cucerit titlul, împreună cu Rojer), 2017 și 2019. La Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, Horia Tecău a cucerit medalia de argint alături de Florin Mergea.   
 
În prezent, constănțeanul este căpitan nejucător al echipei feminine a României. „Mă bucur să anunț că voi rămâne aproape de tenis și în următoarea etapă a carierei mele, în rolul de căpitan nejucător al echipei naționale a României, care ne reprezintă în Billie Jean King Cup (Fed Cup). Am încredere în potențialul acestei echipe și cred că pot contribui la crearea unei atmosfere profesioniste, de bucurie și performanță!, a fost mesajul lui Horia când a început noul capitol din cariera sa.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Instagram (Horia Tecău)

 
Citește și:
 
Horia Tecău va fi căpitan nejucător al echipei României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii