Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia Întâlnirea de Cupa Davis România - Taiwan începe vineri, 15 septembrie 2023. Horia Tecău - „Avantajul nostru e că jucăm acasă“

ro

14 Sep, 2023 17:00 1843 Marime text
 

 
  • Duelul începe vineri, 15 septembrie, de la ora 13.00, cu meciul Nicholas David Ionel - Tseng Chun Hsin.
 
Echipele României și Taiwanului se întâlnesc în grupa I Mondială a Cupei Davis, la Tenis Club Idu din stațiunea Mamaia, partidele fiind programate în intervalul 15 - 16 septembrie 2023.
 
Câştigătoarea acestei partide va accede în calificările pentru turneul final al Cupei Davis, în timp ce echipa învinsă va juca în continuare în play-off pentru menţinerea în Grupa Mondială I. Duelul începe vineri, 15 septembrie, de la ora 13.00, cu duelul Nicholas David Ionel - Tseng Chun - Hsin, urmat de a doua partidă de simplu, Marius Copil - Hsu Yu - Hsiou. Ziua de sâmbătă, 16 septembrie, debutează, de la ora 11.00, cu întâlnirea de la dublu, Marius Copil / Victor Cornea - Hsu Yu - Hsiou / Huang Tsung – Hao. Restul meciurilor de simplu sunt Nicholas David Ionel - Hsu Yu – Hsiou și Marius Copil - Tseng Chun - Hsin. Căpitanul nejucător al formației tricolore este Gabriel Trifu, iar antrenorul - Andrei Mlendea. Din lotul lărgit al României fac parte și doi tineri jucători constănțeni, Sebastian Gima și Luca Preda.
      
Citește și:
 
UPDATE. Mamaia. Cupa Davis, grupa I Mondială
Tragerea la sorți a partidelor din întâlnirea România - Taiwan (FOTO +VIDEO)


Meciul Marius Copil - Yu Hsiou Hsu, în premieră

„Vineri, de la ora 13:00, Nicholas David Ionel îl va înfrunta pe Chun-Hsin Tseng, în primul meci de simplu, iar în al doilea meci de simplu al zilei, Marius Copil (327 ATP) îl va întâlni pe Yu Hsiou Hsu (180 ATP), ceea ce reprezintă o premieră. Nicholas David Ionel (226 ATP) şi Tseng (326 ATP) s-au mai înfruntat o singură dată până acum în circuitul profesionist, în 2021, la Maia (Portugalia), taiwanezul câştigând cu 6-3, 6-4, în optimi.

Sâmbătă sunt programate meciul de dublu şi ultimele partide de simplu, toate fiind premiere. Ziua va fi deschisă de partida dintre perechile Marius Copil/Victor Cornea şi Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang, de la ora 11:00. Partidele de simplu îi vor opune pe Ionel şi Hsu, respectiv pe Copil şi Tseng.
 
România şi Taiwan nu s-au mai întâlnit până acum în Cupa Davis. În februarie, în play-off-ul Grupei Mondiale I, echipa noastră a învins Thailanda cu 3-2, în deplasare, iar Taiwan a dispus de Mexic cu 3-1, tot în deplasare“, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis.  

„Am copilărit și am crescut aici“
 
Prezent la Constanța pentru a-i încuraja pe jucătorii României, fostul mare tenismen și jucător de Cupa Davis Horia Tecău este încrezător în șansele tricolorilor.
 
„Din nou un meci important pentru România. Avantajul nostru e că jucăm acasă, pe un teren pe care îl cunoaștem, la clubul Idu, care îmi este foarte drag. Am copilărit și am crescut aici. Doresc să vină un public foarte mare și să susțină jucătorii români, pentru că acesta e marele avantaj de a juca acasă. Va fi un meci dificil, jucătorii din Taiwan sunt în formă. Liderul lor a făcut turul doi la US Open. Noi ne bazăm foarte mult pe forma lui Nicholas David Ionel, pe experiența lui Marius Copil, dar și pe ascensiunea în proba de dublu a lui Victor Cornea. Bineînțeles, ne bazăm, repet, și pe faptul că jucăm acasă. Marius Copil a disputat multe meciuri de simplu și de dublu, și alături de mine, și de Gabriel Trifu, care știe cum să-i conducă pe teren. Sper ca Marius să aducă acel plus pentru echipa noastră. Ne dorim să obținem acea victorie la Constanța pe care noi n-am reușit să o obținem în 2015“, a declarat Horia Tecău.
 
„Tenisul constănțean a produs mereu“
 
Constănțeanul a menționat că genul acesta de meciuri sunt importante pentru copii, le oferă motivație. „E important acest meci pentru Constanța, cu TC Idu o gazdă incredibilă. E familia mea. Tenisul constănțean a produs mereu jucători și o face în continuare, sunt mulți copii cu rezultate pe plan național și internațional. Merită susținuți și încurajați și să vadă acest gen de evenimente. Să aducem și mai mulți sponsori alături de tenis. Cred că prin astfel de evenimente comunitatea crește“, a punctat multiplul câștigător de Grand Slam.
 
„Trebuie să visăm până la capăt“
 
Horia Tecău crede că România are forța de a reveni în Grupa Mondială a Cupei Davis. „Sunt încrezător, mai ales în această competiție se pot produce surprize. Nu suntem o echipă care e favorită pe hârtie să intre în turneul final, dar surprize apar, trebuie să credem în ele și să visăm până la capăt. Fiecare meci câștigat al echipei naționale, la băieți sau la fete, e un imbold pentru întreg tenisul românesc, pentru copii, pentru sponsori, pentru toată lumea. Mai important de atât e să se vadă atitudinea, efortul, implicarea, jocul, fair-play-ul, toate acestea aducând motivare. Victoriile bineînțeles că ajută, dar, mai mult de atât, vrem să le arătăm copiilor, sportivilor, un joc bun, o atitudine bună și ne vom vom lupta până la capăt“, a menționat Horia.
 
Acesta a pus punct activității de jucător anul trecut, dar crede că mai făcea față la un meci de dublu în Cupa Davis. „Dacă îmi doream să fiu pe teren și aveam nivelul pentru un astfel de meci, cu siguranță“, a spus Horia Tecău.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
   
Citește și:
 
Simona Halep, suspendată patru ani. Horia Tecău - „Eu susțin nevinovăția Simonei. Sunt alături de ea“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii