Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol total la evenimentul de retragere din activitatea de jucător a lui Horia Tecău (GALERIE FOTO)

ro

10 Jun, 2022 21:48 1704 Marime text
  • Show-ul, un mix neconvențional de meciuri, cu accent pe spectacol.

Sala Polivalentă BT Arena din Cluj a găzduit, în această seară, în cadrul celei de-a treia ediții a „Sports Festival“, evenimentul special care a marcat retragerea din cariera sportivă a fostului mare jucător de tenis din Constanța Horia Tecău.

Acesta este, printre altele, vicecampion olimpic și triplu câștigător de Grand Slam la dublu și dublu mixt.

Lui Horia i-au fost alături pe teren, în acest moment emoționant, prieteni buni din tenis, mulți dintre ei din Constanța, precum Simona Halep, Andrei Pavel, Gabriel Trifu, Marius Copil, Robert Lindstedt, Patrick Mouratoglou, Bethanie Mattek-Sands, dar și un tânăr jucător.

Show-ul a fost un mix neconvențional de meciuri, cu accent pe spectacol, între Team Horia Tecău și Team Simona Halep, învingătoare ieșind prima echipă.   

În partea a doua a meciurilor, dublul mixt Horia Tecău - Simona Halep i-a avut adversari, de cealaltă parte a fileului, și pe Stere Halep (tatăl Simonei) și Emil Boc (primarul Clujului), care au făcut pereche!

Totodată, s-a jucat și în familie, duelându-se cuplurile Horia - Romeo Tecău (tatăl său) cu Simona - Stere Halep, iar apoi au pătruns pe teren copiii, care s-au fotografiat cu Horia și Simona și au obținut autografe de la ei. 

A fost o zi lungă, cu multe activități, o adevărată sărbătoare a tenisului. A fost fantastic, exact așa îmi imaginam acest eveniment din viața și cariera mea. Un moment emoționant, special, de care m-am bucurat mult, alături de primul meu antrenor, de familie, de prieteni, copii și spectatori. Ultima dată am jucat cu tata pe când aveam 9 ani. Bethanie a venit tocmai din Arizona, pentru câteva zile. Asta arată cât de strânsă e prietenia dintre noi. La fel aș face și eu la meciul ei de retragere. Cadoul de la Ilie Năstase, racheta de lemn, îl voi înrăma și îl voi păstra ca pe o amintire deosebită, a precizat Horia Tecău.    

A fost o sărbătoare, un eveniment deosebit. Mă bucur că am venit și am fost alături de Horia. Am avut emoții, peste câțiva ani va fi și momentul meu similar. Horia s-a bucurat din plin să aibă alături toți prietenii, a spus Simona Halep. 

 
După o carieră prodigioasă în sportul alb, Horia Tecău (37 de ani) a decis în finalul lui 2021 să pună punct participării la turnee. Horia a petrecut 18 ani în circuitul profesionist, cucerind 38 de trofee la dublu și disputând alte 24 de finale.

În prezent, constănțeanul este căpitan nejucător al echipei feminine a României, care evoluează în Billie Jean King Cup.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Sports Festival)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii