Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manuela Mitrea, cel mai cumpatat deputat

ro

23 Jun, 2009 02:09 1768 Marime text
manuela_mitrea_43.jpgUnii deputaţi sunt campioni, însă nu la capitolul iniţiative legislative, ci la cheltuieli. Spre deosebire de celelalte judeţe ale ţării, Constanţa are parlamentari cumpătaţi, după cum arată raportul cheltuielilor pe primele patru luni ale anului. 

Camera Deputaţilor a făcut publice cheltuielile deputaţilor în primul trimestru al lui 2009. În luna ianuarie, cel mai vorbăreţ deputat a fost liberalul Relu Fenechiu, care a avut convorbiri telefonice în valoare de 1406 lei. În februarie, cel mai scump la vorbă a fost Costică Canacheu (PD-L), cu o factură de 1.515, achitată din bani publici. Pe locul doi în luna februarie s-a situat Bogdan Olteanu (PNL), cu cheltuieli de 1.247 lei. În martie, trei deputaţi au avut foarte multe de transmis prin telefon: udemeristul Laszlo Borbely (1.060 lei), pesedistul Nicolae Bănicioiu (1.090 lei) şi pedelistul Daniel Buda (1.084 lei). În aprilie, recordul l-a deţinut tot Nicolae Bănicioiu, cu 2888 lei.

Cel mai plimbăreţ deputat este de departe Lucian Riviş Tipei (PD-L) cu peste 7.800 lei pentru plimbările în ţară în luna martie. Recordul la cheltuielile cu birourile parlamentare îl deţine ministrul Turismului, Elena Udrea. În luna aprilie ea a decontat 5.624 lei.         

Cel mai chibzuit parlamentar dintre deputaţii constănţeni este Manuela Mitrea. Acest lucru se datorează însă, şi faptului că social-democrata locuieşte în Capitală şi nu trebuie să plătească chirie. Manuela Mitrea nu a cheltuit prea mult nici pe transportul în teritoriu: 294 lei, în aprilie. Acest aspect nu este neapărat unul pozitiv având în vedere că parlamentarul are cabinetul parlamentar în Constanţa. Deputaţi care nu decontează cheltuielile de cazare sunt şi Maria Stavrositu şi Zanfir Iorguş, cei doi deţinând apartamente proprietate personală în Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii