Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul de Finanţe va începe o campanie de informare cu privire la factura electronică (VIDEO)

ro

29 Dec, 2023 19:01 907 Marime text
foto: Guvernul României Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat, vineri, că Ministerul de Finanţe va începe o campanie de informare cu privire la instaurarea obligativităţii facturii electronice.

“Vreau să amintesc de implementarea unei decizii hotărâte de Executiv cu ceva vreme în urmă, instaurarea obligativităţii facturii electronice începând cu 1 ianuarie 2024. Este o măsură foarte importantă în tot contextul de combatere a evaziunii, de creşterea colectării veniturilor bugetare şi de digitalizare a serviciilor pe care statul le oferă persoanelor juridice şi fizice în România”, a spus acesta la Palatul Victoria

“Fac un apel la presă să ne ajute să popularizăm acest concept care va intra în vigoare la 1 ianuarie. Ministerul de Finanţe, cel care desfăşoară prin ANAF implementarea acestei facturi electronice, va începe chiar de mâine o campanie extrem de susţinută de informare, printr-o conferinţă de presă găzduită la Ministerul Finanţelor, începând cu ora 11,00, condusă de ministrul de Finanţe Marcel Boloş, dar care va fi însoţit de o gardă de experţi care va explica publicului larg ce implică acest nou sistem de facturare electronică”, a mai afirmat Mihai Constantin.


Amintim că, Platforma FGO a înregistrat, în ultimele două luni, o dublare a numărului lunar de abonaţi noi înregistraţi, la 105.000.

Creşterea este în strânsă legătură cu introducerea obligativităţii e-Factura, de la 1 ianuarie 2024, pentru toate relaţiile comerciale de tip B2B.

Potrivit unui comunicat al iTom Solutions, dezvoltatorul platformei FGO, peste 50% dintre abonaţii înrolaţi anul acesta provin din comerţ, sănătate, construcţii, design, fotografie, traduceri, servicii TIC, transporturi şi contabilitate. Bucureştiul şi judeţul Ilfov concentrează peste 30% dintre facturile emise în platforma FGO.


Citește și:

e-Factura devine obligatorie de la 1 ianuarie! Important pentru toate firmele



Declarațiile integrale în VIDEO de mai jos 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii