Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidaţii ARD au dat răspunsuri de Ziua Naţională Cum pot ajuta Tănase Barde şi Tudor Şerban oraşul Cernavodă (galerie foto)

ro

03 Dec, 2012 00:00 2224 Marime text
cernavoda1.jpgDe Ziua Naţională, a venit rândul localnicilor din Cernavodă să se întâlnească cu Tănase Barde şi Tudor Şerban, candidaţii ARD Constanţa la un mandat de senator în Colegiul 2, respectiv la unul de deputat în Colegiul 3.

Întâlnirea a avut loc sâmbătă după-amiază la Casa de Cultură din Cernavodă unde localnicii s-au adunat cu mic, cu mare pentru a asculta mesajele celor doi. Printre invitaţii celor doi candidaţi s-au numărat Florian Hristea, preşedintele PDL Cernavodă, Nicolae Anghel, primarul de la Castelu dar şi Marian Sava, fost candidat PDL la Primăria Cernavodă. Tănase Barde le-a spus celor prezenţi că pentru Cernavodă şi-a propus împreună cu colegul său, Tudor Şerban, încurajarea înfiinţării de noi locuri de muncă, dar şi deschiderea reactoarelor 3 şi 4, proiect la care Tudor Şerban a lucrat până de curând, în calitate de secretar de stat în Ministerul Economiei.

cernavoda2.jpg„Pe vremea când era secretar de stat, colegul meu a adus investitori, doar că instabilitatea politică din România şi indiferenţă Guvernului Ponta i-au determinat pe aceştia să plece. Ne-am propus, în cazul în care vom ajunge în Parlament, să continuăm bătălia, să continuăm legăturile cu acei investitori şi să determinăm Guvernul să stea de vorbă cu ei pentru a finaliza aceste reactoare", a subliniat candidatul ARD pe Colegiul 2 Senat.

Cum se pot crea locuri de muncă

Barde a dat şi soluţia privind crearea locurilor de muncă, prin deschiderea judeţului Constanţa către adevăraţii investitori. „Judeţul Constanţa este un judeţ închis. De opt ani, nu a venit nicio investiţie majoră aici, niciun investitor serios care să deschidă măcar o făbricuţă. În judeţul Constanţa singurii care au venit sunt cei care fac mall-uri, deşi vorbim de un judeţ preponderent agricol în care se pot face fabrici de prelucrare a fructelor şi legumelor, fabrici de conserve. Se pot face foarte multe lucruri, problema este să deschidem judeţul. Dacă punem condiţii şi nimeni nu intră în judeţul acesta decât dacă este agreat de conducerea Consiliului Judeţean, niciodată nu vom avea investitori şi nici dumneavoastră cei de aici nu veţi avea locuri de muncă", le-a explicat celor prezenţi, Tănase Barde, candidatul ARD în Colegiul 2 Senat. Barde le-a comunicat celor prezenţi, care s-au arătat interesaţi de posibilitatea creării de locuri de muncă, că dacă el şi Tudor Şerban vor avea susţinerea lor şi vor ajunge în Parlament, vor putea duce la bun sfârşit ce şi-au propus.

Proiecte care vor aduce plus valoare oraşului

La rândul lui, Tudor Şerban a precizat că alături de colegul său s-a angajat în acestă campanie pentru a demonstra că poate oferi altceva decât ceea ce a fost până acum. „Proiectele pe care ne dorim să le iniţiem, dacă ajungem în Parlament, privesc viaţa tinerilor prin crearea de locuri de muncă. Vă asigur că sunt proiecte care vor aduce plus valoare oraşului Cernavodă, care vor crea locuri de muncă şi vor ridica nivelul de trai şi de viaţă al dumneavoastră. Vrem ca viaţa acestui oraş să reînvie, vrem ca oamenii să fie mai mulţumiţi şi mai fericiţi şi vă spunem că ceea ce vrem să facem nu sunt vorbe în vânt, sunt fapte şi aceasta o să-o dovedim în următorii patru ani, dacă bineînţeles vom primi votul dumneavoastră", a menţionat Tudor Şerban, candidatul ARD la un mandat de deputat în Colegiul 3.

De ce ARD

Primarul de la Castelu şi prim-vicepreşedintele PDL Constanţa, Nicolae Anghel, a luat şi el cuvântul îndemnându-i pe oameni să-i susţină pe cei doi candidaţi ai ARD. „Guvernanţii, în ultimele şase luni, s-au lăudat că au dat înapoi. Nu au dat stimaţi cetăţeni, au împărţit! A da înseamnă să produci şi din ceea ce produci să dai. Ei au venit şi în două săptămâni au împărţit banii care au fost strânşi de guvernele Boc şi Ungureanu, care urmau să fie daţi. Este mare diferenţă între a da şi a împărţi. Trebuie să înţelegeţi un singur lucru: guvernanţii nu au prezentat până la ora actuală nicio formă de buget, nu au spus de unde vor da pensiile, nu au spus cum vor respecta Legea pensiilor, iar de la 1 ianuarie sunt obligaţi să indexeze pensiile. Mai mult de atât, nu au spus cât vor da pentru sănătate, cât vor da pentru învăţământ", le-a transmis celor prezenţi Nicolae Anghel.

„Nu vom face ca primarul din scenetă"

La finalul discursurilor, cei doi candidaţi ARD le-au urat cernavodenilor „La mulţi ani!" şi le-au mulţumit că au ales să-şi petreacă Ziua Naţională şi în compania lor. Cei prezenţi au avut parte şi de o surpriză. Grupul umoristic Vouă şi Nea Popa de la Bloc au fost aliaţii bunei dispoziţii. Şi pentru că este campanie electorală, din programul comedianţilor nu au lipsit nici picanteriile cu teme electorale dar şi sociale, mult gustate de public.

Un moment neaşteptat şi amuzant a avut loc la finalul programului artistic, înainte de a fi interpretată de artişti piesa Tânăr şi liber, când cei doi candidaţi au fost invitaţi pe scenă. Tănase Barde şi Tudor Şerban au dovedit că au fost atenţi la programul comedianţilor, asigurându-i pe cernavodeni că „nu vor face ca primarul din sceneta Grupului Vouă".

Pentru că nu ne mai despart multe zile până la Crăciun, candidaţii ARD au împărţit oamenilor prezenţi în sala Casei de Cultură de la Cernavodă CD-uri cu colinde şi calendare de buzunar pentru anul 2013.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii